Hoe De Driver Voor High-definition Audio Te Installeren

Inhoudsopgave:

Hoe De Driver Voor High-definition Audio Te Installeren
Hoe De Driver Voor High-definition Audio Te Installeren

Video: Hoe De Driver Voor High-definition Audio Te Installeren

Video: Hoe De Driver Voor High-definition Audio Te Installeren
Video: How to install intel high definition audio driver - windows 10 2024, April
Anonim

High Definition Audio is een audio-architectuurspecificatie die in 2004 door Intel is ontwikkeld. Het moet de eerder gebruikte AC'97 vervangen voor een betere weergave van het gedigitaliseerde audiosignaal en een toename van het aantal gebruikte kanalen. Om het besturingssysteem volgens deze standaard te laten werken, moet het een geschikte driver hebben.

Hoe de driver voor high-definition audio te installeren
Hoe de driver voor high-definition audio te installeren

instructies:

Stap 1

Controleer of het nodig is om dit stuurprogramma te installeren. Moederborden van veel fabrikanten zijn ontworpen om te werken volgens de twee huidige specificaties, AC'97 en HD Audio. Schakelen tussen beide gebeurt "handmatig" - via de BIOS-instellingen of in het algemeen door de jumper ("jumper") op het bord zelf te herschikken. Daarom is het mogelijk dat om problemen met het afspelen van HD-audio op te lossen, u de software of mechanische schakelaar in de juiste positie moet zetten en dat het niet nodig is een extra stuurprogramma te installeren.

Stap 2

Als u nog steeds de High Definition Audio-driver moet installeren, zoek dan de set bestanden die u nodig hebt. Je vindt het op de optische schijf die bij het moederbord of de geluidskaart is geleverd. Als zo'n schijf niet aanwezig is, download dan het installatiebestand van internet. Het is niet moeilijk om het op verschillende sites te vinden, maar het is beter om de server van de fabrikant te gebruiken - het Taiwanese bedrijf Realtec Semiconductor. Voor een groot deel kan het plaatsen van bestanden daar dienen als een garantie voor hun zuiverheid tegen virussen en andere kwaadaardige programma's. De link naar de Realtec-downloadpagina met betrekking tot High Definition Audio vindt u hieronder.

Stap 3

Ga naar de sitepagina en selecteer de rij in de tabel die overeenkomt met de versie en bitness van het besturingssysteem dat u nodig hebt. De downloadkolom van elke regel bevat zes downloadlinks van verschillende servers - selecteer er een. Voer na het downloaden het uitvoerbare bestand uit en volg de instructies van de installatiewizard. Houd er rekening mee dat het installatieproces een herstart van uw computer vereist.

Stap 4

Het instellen van het audiosysteem na installatie wordt uitgevoerd met behulp van de Realtek Manager-applicatie - het pictogram met een oranje luidspreker verschijnt in de lade na installatie. En als er problemen zijn met het stuurprogramma, controleer dan eerst of de instellingen die in de eerste stap zijn beschreven, correct zijn.

Aanbevolen: