Hoe Netverzending In Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe Netverzending In Te Schakelen
Hoe Netverzending In Te Schakelen

Video: Hoe Netverzending In Te Schakelen

Video: Hoe Netverzending In Te Schakelen
Video: Schakelen | Zo schakel je een auto zonder te schokken! 2024, April
Anonim

De volledige lijst met functies voor het beheren van Windows-netwerkservices is beschikbaar via het gebruik van opdrachten van het net-hulpprogramma. Een van deze commando's, send, is in het verleden veel gebruikt om administratieve berichten te versturen. In moderne versies van Windows wordt de messenger-service, waarvan de interface net send is, echter standaard gestopt. Dienovereenkomstig moet u de service starten om Net send in te schakelen.

Hoe Netverzending in te schakelen
Hoe Netverzending in te schakelen

Noodzakelijk

een account van een gebruiker die lid is van de beheerdersgroep

instructies:

Stap 1

Activeer in de toepassing Computerbeheer de module Services. Start computerbeheer. Klik op de knop "Start" op de taakbalk. Selecteer "Instellingen" in het menu dat verschijnt. Selecteer vervolgens "Configuratiescherm". Markeer in het Configuratiescherm de snelkoppeling "Beheer". Dubbelklik erop. Dubbelklik in het venster dat verschijnt op de snelkoppeling "Computerbeheer".

Vouw in de componentenstructuur aan de linkerkant van het hoofdvenster van de gestarte applicatie het item "Services en applicaties" uit. Klik op het element "Diensten". De bijbehorende module wordt geactiveerd en de interface wordt aan de rechterkant van het venster weergegeven.

Stap 2

Scroll van boven naar beneden door de lijst met Services en zoek een item met de naam "Messenger Service". Om gemakkelijker te kunnen zoeken, kunt u de lijst sorteren op de waarde van de kolom "Naam" door op het overeenkomstige gedeelte van de koptekst te klikken. Markeer het gevonden item.

Stap 3

Geef het dialoogvenster weer voor het configureren van opstartparameters en servicebeheer. Om dit te doen, selecteert u het item "Eigenschappen" in het beschikbare menu wanneer u met de rechtermuisknop op het geselecteerde item in de lijst klikt.

Stap 4

Stel de opstartparameters voor de service in. Vouw de vervolgkeuzelijst "Opstarttype" uit en selecteer het juiste item erin. Selecteer "Auto" als u een constant actieve berichtenservice op uw computer wilt hebben (deze start wanneer het besturingssysteem opstart). Maak het huidige item "Handmatig" als u de service zelf start. Klik op de knop "Toepassen". De knop "Start" wordt dan actief.

Stap 5

Schakel Netverzending in. Klik op de knop "Start". Er wordt een dialoogvenster weergegeven met de voortgang van het opstarten van de berichtenservice. Wacht tot het opstartproces is voltooid. Als er geen fouten zijn, klikt u op OK.

Aanbevolen: