Wat Is Een Moderne Mobiele Telefoon?

Inhoudsopgave:

Wat Is Een Moderne Mobiele Telefoon?
Wat Is Een Moderne Mobiele Telefoon?

Video: Wat Is Een Moderne Mobiele Telefoon?

Video: Wat Is Een Moderne Mobiele Telefoon?
Video: MOBIEL BELLEN: 1998 vs NU | YUNG DWDD 2024, Mei
Anonim

Elke maand verschijnen er nieuwe modellen mobiele telefoons of smartphones. Nu zijn hun parameters vergelijkbaar met computers van vijf jaar geleden. Internettoegang, video's bekijken en naar muziek luisteren zijn slechts enkele van de functies die een moderne telefoon kan uitvoeren.

Smartphones
Smartphones

Besturingssysteem

Alle smartphones hebben een ingebouwd besturingssysteem waarmee ze applicaties kunnen draaien. Apple's iPhone draait op IOS, BlackBerry-smartphones hebben BlackBerry OS. Er zijn ook Android- en Windowsmobile-besturingssystemen.

Toepassingen

Bijna alle moderne mobiele telefoons zijn uitgerust met software van derden. Zelfs de meest eenvoudige modellen hebben een adresboek of contactmanager. Smartphones hebben veel meer functies. Hiermee kunt u Microsoft Office-documenten maken en bewerken. U kunt toepassingen downloaden zoals manager persoonlijke zaken, weerviewer en nog veel meer. U kunt zelfs foto's bewerken of livebeelden van bewakingscamera's krijgen als u de juiste applicatie installeert.

Toegang tot internet

Dankzij de opkomst van 4G- en 3G-breedbanddatanetwerken kunnen smartphones toegang bieden tot supersnelle internetverbindingen. U kunt ook toegang krijgen tot internet via de ingebouwde Wi-Fi-module, die in bijna alle telefoons beschikbaar is. Sommige smartphonemodellen ondersteunen echter geen snelle internetverbinding.

QWERTY toetsenbord

De meeste telefoons hebben een QWERTY-toetsenbord. Het heeft hetzelfde uiterlijk als een standaard computertoetsenbord. Er is een cijferblok aan de bovenkant en letters aan de onderkant. Bovendien staan de toetsen niet op alfabetische volgorde, maar op gebruiksfrequentie.

Veel eigenaren hebben vroeg of laat de wens om het standaard toetsenbord te vervangen door iets ongewoons. De ontwikkelaars hebben dit voorzien en hebben honderden verschillende QWERTY-toetsenborden voor smartphones gemaakt. Sommigen van hen zijn betaald en sommige zijn gratis.

Berichtuitwisseling

Alle mobiele telefoons kunnen sms-berichten verzenden en ontvangen, maar het kenmerk van smartphones is hun e-mailservice. Het kan worden gesynchroniseerd met uw persoonlijke mailbox en account. Bepaalde gadgets kunnen meerdere e-mailaccounts ondersteunen. Anderen hebben toegang tot populaire instant messaging-diensten zoals AIM, AOL en Yahoo Messenger.

Scherm

Het scherm is het belangrijkste onderscheidende kenmerk van de smartphone. Velen hebben een touchscreen en sommige hebben nog steeds een toetsenbord in combinatie met een conventioneel TFT-scherm. Smartphones met toetsenborden worden echter steeds minder gebruikelijk aangezien de prijs van touchscreens elk jaar daalt en er nieuwe soorten schermen verschijnen.

Gevolgtrekking

De productietechnologie van smartphones en mobiele telefoons verandert voortdurend. De meest geavanceerde telefoon raakt achterhaald met de komst van nieuwe modellen. Daarom is het de moeite waard om ze minstens eens in de zoveel jaar te vervangen.

Aanbevolen: