Hoe Maak Je Een Kop In Een Word

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Kop In Een Word
Hoe Maak Je Een Kop In Een Word

Video: Hoe Maak Je Een Kop In Een Word

Video: Hoe Maak Je Een Kop In Een Word
Video: Kop- en voettekst maken voor je scriptie in Word 2024, Mei
Anonim

Een kop is de naam van een stuk tekst, zoals een sectie of subsectie. In Microsoft Word worden koppen niet alleen gebruikt om sectietitels te definiëren, maar ook om automatische inhoudsopgaven samen te stellen.

Hoe maak je een kop in een Word
Hoe maak je een kop in een Word

Noodzakelijk

een computer waarop Microsoft Word is geïnstalleerd

instructies:

Stap 1

Start Microsoft Word, voer de gewenste tekst in met koppen en tussenkoppen. Begin dan met het maken van de headers. Markeer de regel waarvan u de kop wilt maken. Selecteer hiervoor de stijl Kop 1 in de opmaakbalk. Deze stijl wordt gebruikt voor koppen op het eerste niveau (sectietitels). Gebruik voor koppen op de volgende niveaus de stijlen "Kop 2". "Kop 3", enzovoort, afhankelijk van de structuur van de tekst.

Stap 2

Gebruik een snelle manier om koppen in uw tekst te maken. Om dit te doen, plaatst u de cursor op de gewenste regel, drukt u op de combinatie Alt + Shift + pijl-links, als u de titel vergelijkbaar wilt maken met de vorige (bijvoorbeeld twee subsecties, 1.1 en 1.2, achter elkaar). Als u een kop één niveau lager wilt maken, bijvoorbeeld een subsectie na een sectie, drukt u op Alt + Shift + pijl-rechts.

Stap 3

De kopstijl gebruikt de standaardopmaak, Arial, Bold. Als uw document andere lay-outvereisten heeft, maakt u de tekst zo nodig op. De stijl blijft ongewijzigd. Om de inspringing en uitlijning van de tekst te wijzigen, selecteert u deze en kiest u de opdracht "Formaat" - "Alinea".

Stap 4

Wijzig het kopniveau door het document als een overzicht weer te geven. Ga hiervoor naar het menu "Beeld", selecteer de opdracht "Structuur". Selecteer Toon niveau 9 in de vervolgkeuzelijst. Er verschijnt een lijst met koppen op het scherm, waarvan het niveau kan worden gewijzigd met de knoppen "Links" en "Rechts" op de werkbalk. Om het werk met de structuur van het document te vereenvoudigen, selecteert u ook de opdracht "Bekijken" - "Documentoverzicht". Vervolgens verschijnt aan de linkerkant een paneel met de titels van uw document, elk deel van de tekst kan met één klik worden geopend. Selecteer het niveau van de koppen die moeten worden weergegeven door met de rechtermuisknop te klikken.

Aanbevolen: