Een Dialoogvenster Openen

Inhoudsopgave:

Een Dialoogvenster Openen
Een Dialoogvenster Openen

Video: Een Dialoogvenster Openen

Video: Een Dialoogvenster Openen
Video: How to Clear Run Dialog Box History in Windows 10 | Definite Solutions 2024, Mei
Anonim

Een dialoogvenster is een speciaal venster in de interface van een personal computer dat bedieningselementen bevat. Met deze functies kunt u een aantal taken uitvoeren.

Een dialoogvenster openen
Een dialoogvenster openen

instructies:

Stap 1

Er zijn verschillende soorten dialoogvensters.

Dialoogvenster Afdrukken.

1. Kan worden opgeroepen via de printfunctie. Klik op het opdrachtmenu-item "Bestand" en vervolgens op "Afdrukken".

2. Dit venster kan worden geopend door op de toetsencombinatie Ctrl + P te drukken.

3. Opgemerkt moet worden dat als u op het item "Afdrukken" in het contextmenu klikt, het bestand direct wordt afgedrukt, waarbij het dialoogvenster wordt omzeild.

Stap 2

Dialoogvenster voor het openen van een bestand of document.

1. Kan worden opgeroepen door op de knop "Openen" te drukken. Deze knop bevindt zich in de werkbalk van de toepassing. Door erop te klikken, ziet u een afbeelding van een geopende map.

2. U kunt dit dialoogvenster ook openen via het menu. Klik op Bestand en vervolgens op Openen.

3. Druk op de toetsencombinatie Ctrl + O.

Stap 3

Het dialoogvenster voor het opslaan van bestanden kan maar op één manier worden opgeroepen. Selecteer "Bestand" in het opdrachtmenu en vervolgens "Opslaan als".

Stap 4

Om het besturingssysteem en verschillende hardware te configureren, klikt u op "Start" en vervolgens op "Configuratiescherm". Hier is het bijbehorende dialoogvenster.

Stap 5

Dialoogvenster Bericht.

1. Klik op het betreffende pictogram. Er verschijnt een venster met tekstweergave en verschillende opties voor gebruikersacties.

2. Vaak worden berichtvensters op zichzelf weergegeven en sommige vragen de gebruiker alleen om te bevestigen dat het bericht is gelezen.

Stap 6

Het dialoogvenster met mapeigenschappen kan worden opgeroepen door met de rechtermuisknop op de gewenste map te klikken.

Stap 7

Elk programma heeft ook zijn eigen set dialoogvensters. Om in een willekeurig programma een dialoogvenster te openen, hoeft u alleen maar het juiste item in het configuratiescherm of in het menu te selecteren. Om te weten welk menu-item je moet adresseren voor een bepaalde actie, moet je in dit specifieke programma kunnen werken.

Aanbevolen: