Een Dialoogvenster Sluiten

Inhoudsopgave:

Een Dialoogvenster Sluiten
Een Dialoogvenster Sluiten
Anonim

Dialoogvensters van toepassingen zijn geen op zichzelf staande programma's en zijn ontworpen om enkele parameters van de gebruiker op te vragen. De meeste dialoogvensters zijn modaal, waardoor u niet met de toepassing kunt blijven werken totdat u klaar bent met werken met het dialoogvenster.

Een dialoogvenster sluiten
Een dialoogvenster sluiten

instructies:

Stap 1

Probeer niet zelf een dialoogvenster te openen. Deze bewerking wordt automatisch uitgevoerd door de applicatie of het besturingssysteem wanneer het nodig is om enkele gegevens van de gebruiker op te vragen.

Stap 2

Bepaal of u uw wijzigingen in de toepassings- of besturingssysteeminstellingen wilt opslaan voordat u het dialoogvenster sluit.

Stap 3

Klik op de "x"-knop in de rechterbovenhoek van het venster in de titelbalk als u de geselecteerde wijzigingen niet wilt opslaan. Een alternatieve manier om het dialoogvenster in dergelijke gevallen te sluiten, is door op de Esc-functietoets te drukken.

Stap 4

Klik op OK om uw wijzigingen in de toepassings- of besturingssysteeminstellingen op te slaan. Een alternatieve manier om het dialoogvenster in dergelijke gevallen te sluiten, is door op de functietoets Enter te drukken.

Stap 5

Gebruik de knop Toepassen (indien beschikbaar) om de geselecteerde wijzigingen in de toepassings- of besturingssysteeminstellingen op te slaan.

Stap 6

Onthoud dat keuzes die door de gebruiker zijn gemaakt pas van kracht worden nadat het dialoogvenster is gesloten, waardoor ondoordachte of foutieve beslissingen worden vermeden.

Stap 7

Gebruik de "x"-knop in de rechterbovenhoek van het venster wanneer de OK-knop verdwijnt. Dit gedrag kan worden veroorzaakt door de noodzaak om onmiddellijk een wijziging toe te passen op de geselecteerde parameters. Het gebruik van de uitschakelknop in dergelijke gevallen betekent dat de instellingen al onomkeerbaar zijn gewijzigd en dat de vorige instellingen niet worden hersteld.

Stap 8

Gebruik de knoppen Ja en Nee om de vraag van de toepassing of het besturingssysteem te bevestigen of te weigeren.

Stap 9

Gebruik de Help-knop voor meer informatie over de voorgestelde actie om de instellingen te wijzigen.

Stap 10

Selecteer de knop Annuleren om de actie ongedaan te maken waardoor het dialoogvenster werd weergegeven. Hierdoor wordt het venster gesloten en worden de instellingen van het programma of het besturingssysteem hersteld.

Aanbevolen: