Hoe Maak Je Screenshots Op Een Computer

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Screenshots Op Een Computer
Hoe Maak Je Screenshots Op Een Computer

Video: Hoe Maak Je Screenshots Op Een Computer

Video: Hoe Maak Je Screenshots Op Een Computer
Video: Hoe maak ik een screenshot in Windows? 2024, April
Anonim

Screenshots, of screenshots (uit het Engels - screenshot), helpen om snel belangrijke informatie op te slaan in het geval dat het erg moeilijk is om het in tekstvorm te presenteren. Ze worden meestal gebruikt om het huidige beeld dat op het scherm wordt weergegeven, of een deel ervan, vast te leggen.

Hoe maak je screenshots op een computer
Hoe maak je screenshots op een computer

Noodzakelijk

  • - Verf;
  • - "Schaar".

instructies:

Stap 1

U kunt uw eigen snapshot maken met behulp van standaardprogramma's en functies van het Windows-besturingssysteem. Druk op de toets Print Screen om de huidige schermafbeelding op het klembord op te slaan. Open nu het startmenu en zoek het submenu "Accessoires". Klik op het pictogram Verf. Druk na het starten van dit hulpprogramma op de toetsencombinatie Ctrl en V. De afbeelding die naar het klembord is gekopieerd, wordt in het programmavenster geplakt.

Stap 2

Open het menu Bestand en selecteer Opslaan als. Geef het formaat van het toekomstige bestand en de naam op. Selecteer de map waarin u de vastgelegde afbeelding wilt opslaan. Om de resulterende afbeelding te bewerken, is het beter om een apart programma te gebruiken, bijvoorbeeld ACDSee. Installeer het en open het gemaakte afbeeldingsbestand. Open het menu Bewerken en ga naar de functie Bijsnijden.

Stap 3

Selecteer het gebied van de afbeelding dat u wilt behouden. Klik op de knop Voltooien. Zorg ervoor dat de vastgelegde afbeelding correct is. Open het menu "Bestand" en klik op "Opslaan als". Sla de nieuwe afbeelding op.

Stap 4

In het Windows 7-besturingssysteem is er een functie waarmee u het gewenste deel van het scherm kunt vastleggen en er een screenshot van kunt maken. Dit programma heet "Scissors". Open het door op de gewenste snelkoppeling in het menu Start te klikken. Selecteer het gewenste gebied met de linkermuisknop. Dit opent het editormenu. U kunt afzonderlijke elementen selecteren met een "marker" of "pen". Sla de resulterende voltooide afbeelding op door op de sneltoetsen Ctrl en S te drukken.

Stap 5

Het is vermeldenswaard dat Windows 7 ook een Print Screen-functie heeft. Met zijn hulp worden afbeeldingen van hogere kwaliteit verkregen dan bij het werken met het Scissors-programma. Er zijn speciale programma's waarmee je een screenshot kunt maken van een afbeelding buiten het zichtbare gebied. Ze worden meestal gebruikt om webpagina's te fotograferen.

Aanbevolen: