Een Harde Schijf Overklokken?

Inhoudsopgave:

Een Harde Schijf Overklokken?
Een Harde Schijf Overklokken?

Video: Een Harde Schijf Overklokken?

Video: Een Harde Schijf Overklokken?
Video: How to overclock your HDD (hard drive) for faster performance than SSD 2024, Maart
Anonim

Wat niet is overklokt, valt in de handen van onvermoeibare overklokkers! Hoeveel processors en videokaarten hebben de harde test niet doorstaan en zijn in de vergetelheid geraakt. Maar dit is niet genoeg voor de onvermoeibare vechters voor hoge kloksnelheden. En ze zijn onvermoeibaar op zoek naar een antwoord op de vraag - is het mogelijk om een harde schijf te overklokken - de "smalste" en langzaamste plek in een pc? Het is mogelijk om de HDD te overklokken, maar de term "overklokken" in relatie tot het schijfsubsysteem heeft een iets andere betekenis dan het overklokken van andere apparaten.

Een harde schijf overklokken?
Een harde schijf overklokken?

Noodzakelijk

Computer, MHDD-hulpprogramma, MaxBoost-hulpprogramma, extra geheugenmodule

instructies:

Stap 1

Sommige HDD-modellen zijn door fabrikanten uitgerust met de AAM-functie - Automatic Acoustic Management, waarmee u het geluidsniveau tijdens het gebruik van de schijf kunt aanpassen. Het geluidsniveau is bij dergelijke schijven aanzienlijk lager, maar de snelheid van het positioneren van de kop is ook aanzienlijk lager in vergelijking met modellen zonder de AAM-functie. Het uitschakelen van AAM kan de schijfprestaties aanzienlijk verbeteren. Niet alle HDD-modellen ondersteunen het echter uitschakelen.

Stap 2

Een van de hulpprogramma's waarmee u dit kunt doen, is MHDD. U kunt met dit programma schijfparameters wijzigen zonder opnieuw op te starten en de aangebrachte wijzigingen op elk moment ongedaan maken. Download het hulpprogramma, installeer het en voer het uit. Voer de AAM-opdracht in met de * D-toets in het venster, waardoor AAM wordt uitgeschakeld en maximale prestaties worden bereikt.

Stap 3

Als u een Maxtor-harde schijf hebt, kunt u MaxBoost gebruiken, een speciaal hulpprogramma waarmee u de snelheid van het schijfsubsysteem kunt verhogen door gegevens in het RAM-geheugen op te slaan voordat u deze naar de harde schijf overzet. Volgens fabrikanten nemen de prestaties van harde schijven toe tot 5 - 30%.

Stap 4

Breid de hoeveelheid RAM uit door extra geheugen toe te voegen. Hiermee kunt u de grootte van het wisselbestand tot een minimum beperken en het aantal verzoeken naar de harde schijf verminderen. U kunt deze instelling wijzigen op het tabblad "Geavanceerd" door het item "Eigenschappen" te openen in het contextmenu "Deze computer". Zoek het gedeelte "Prestaties" en wijzig de waarde door op de knop "Opties" te klikken in de minimale bestandsgrootte voor wisselbestanden.

Stap 5

Verhoog het aantal fysieke schijven tot twee en gebruik idealiter een RAID-array. Dit geeft een prestatieverbetering door de lees-schrijfbewerking te splitsen.

Stap 6

Vergeet niet om uw schijven regelmatig te defragmenteren. Toegangstijden met hoge fragmentatie van bestanden op de schijf vertragen aanzienlijk.

Aanbevolen: