Hoe Schijven Te Polijsten?

Inhoudsopgave:

Hoe Schijven Te Polijsten?
Hoe Schijven Te Polijsten?

Video: Hoe Schijven Te Polijsten?

Video: Hoe Schijven Te Polijsten?
Video: Polijsten in 4 stappen 2024, April
Anonim

Optische schijven kunnen na verloop van tijd beschadigd raken en zijn vaak bekrast, wat het normaal lezen van schijven kan verstoren. Daarom is het noodzakelijk om af en toe cd's en dvd's uit je verzameling op te poetsen.

Hoe schijven te polijsten?
Hoe schijven te polijsten?

Noodzakelijk

  • - zacht weefsel;
  • - plak de Indiase overheid;
  • - Witte geest.

instructies:

Stap 1

Selecteer het gebied dat u op de schijf wilt polijsten om krassen van de dvd of cd te verwijderen. Leg een blanco vel papier op een tafel of een ander vlak oppervlak. Leg de dvd op een vel papier, maak krassen en laat het flanel weken in terpentine. Wrijf het in met GOI-pasta. Op het flanel krijg je een pasta in de vorm van pap. Poets de schijf lichtjes in het gebied van de kras. Onthoud van tevoren de locatie van de kras, omdat de schade geleidelijk zal verdwijnen.

Stap 2

Voer een polijstbeweging uit langs de straal van de schijf, nooit rond de omtrek. Anders beschadig je gewoon alle tracks op de schijf, maar krijg je de informatie op geen enkele manier terug. Slijp de schijf, waarbij het oppervlaktemateriaal tot een geringe diepte wordt verwijderd.

Stap 3

Dat wil zeggen, er zal een depressie verschijnen in het gebied van de kras, dus schuur de aangrenzende gebieden om de depressie glad te strijken. Nadat u klaar bent, spoelt u het overtollige materiaal van de zeepschijf af met warm water. De gootsteen moet dan worden gewassen. Na het polijsten is het behandelde oppervlak troebel, maar dit heeft geen invloed op de laser.

Stap 4

Gebruik andere methoden voor het herstellen van schijven: polijst de schijf met een zachte doek, katoen of zijde. Blaas voordat u dit doet de stofdeeltjes weg om nieuwe krassen te voorkomen. Maak alle bewegingen van het midden naar de randen. Veeg de schijf schoon met een antistatische doek, verkrijgbaar bij een computerwinkel.

Stap 5

Plaats de schijf een half uur in de vriezer nadat u deze in een zak hebt gewikkeld. Veeg de disc af met afwasmiddel met een zachte doek, u kunt hem ook afnemen met een doek. Probeer daarna een afbeelding te maken van de beschadigde schijf en kopieer de informatie van de afbeelding. Het komt voor dat het maken van een virtuele schijf de schijf dwingt om de gegevens zorgvuldiger te lezen. Probeer de schijf in een ander station te plaatsen, wijzig de leessnelheid van de cd.

Aanbevolen: