Hoe De Rechtermuisknop In Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe De Rechtermuisknop In Te Schakelen
Hoe De Rechtermuisknop In Te Schakelen

Video: Hoe De Rechtermuisknop In Te Schakelen

Video: Hoe De Rechtermuisknop In Te Schakelen
Video: Schakelen | Zo schakel je een auto zonder te schokken! 2024, April
Anonim

Bij de ontwikkeling van het Microsoft Windows-besturingssysteem is rekening gehouden met de behoeften van verschillende categorieën gebruikers. Dus voor mensen met een beperkt gezichtsvermogen in het systeem is er een mogelijkheid om de pictogrammen en het lettertype te vergroten of een schermvergroter te gebruiken. De ontwikkelaars zijn degenen die het prettiger vinden om niet met hun rechterhand, maar met hun linkerhand te werken, niet vergeten.

Hoe de rechtermuisknop in te schakelen
Hoe de rechtermuisknop in te schakelen

instructies:

Stap 1

Voor linkshandigen in het Windows-systeem is het mogelijk om de muisknoppen opnieuw toe te wijzen door ze zo te configureren dat alle basiscommando's worden uitgevoerd door met de rechtermuisknop te klikken en het menu wordt geopend door op de linkerknop te klikken. Om de rechtermuisknop in te schakelen, opent u het dialoogvenster Muiseigenschappen.

Stap 2

Roep hiervoor het "Configuratiescherm" op via het menu "Start". Als het paneel is gecategoriseerd, gaat u naar de categorie Printers en andere hardware. Klik in het nieuwe venster met de linkermuisknop op het pictogram "Muis". Selecteer in de klassieke weergave van het paneel onmiddellijk het gewenste pictogram - het vereiste dialoogvenster wordt geopend.

Stap 3

Ga in het dialoogvenster dat wordt geopend naar het tabblad "Muisknoppen". In de sectie "Knopconfiguratie" is er slechts één veld, rechts daarvan is een visuele weergave van de huidige instellingen. Plaats een markering in het veld "Knoptoewijzing wijzigen" - de afbeelding aan de rechterkant verandert.

Stap 4

De nieuwe instellingen worden onmiddellijk van kracht, dus u zult ze op een nieuwe manier moeten bevestigen. Klik met de rechtermuisknop op de knop "Toepassen", sluit het venster "Eigenschappen: Muis" door op de OK-knop onderaan het venster of op de X in de rechterbovenhoek te klikken, ook met de rechtermuisknop.

Stap 5

Als u extra instellingen wilt instellen, de bewegingssnelheid van de cursor, het aantal regels waarmee het wiel zal scrollen of plakkerige muisknoppen wilt inschakelen, stelt u de gewenste waarden in door door de tabbladen van het venster "Eigenschappen: muis" te gaan. Bevestig in dit geval alle innovaties met de knop "Toepassen".

Stap 6

Als u mappen wilt openen en programma's wilt uitvoeren, niet met een dubbelklik, maar met een enkele klik, moet u een ander eigenschappenvenster oproepen. Open een willekeurige map op uw computer. Selecteer in de bovenste menubalk "Extra" en klik op "Mapopties" - een nieuw dialoogvenster wordt geopend.

Stap 7

Ga naar het tabblad "Algemeen" in het venster dat wordt geopend en plaats in het gedeelte "Klikken" een markering in het veld tegenover de regel "Open met één klik, selecteer met aanwijzer". Klik op de knop "Toepassen" en sluit het eigenschappenvenster.

Aanbevolen: