Een Computer Aansluiten Op Een Plasma-tv

Inhoudsopgave:

Een Computer Aansluiten Op Een Plasma-tv
Een Computer Aansluiten Op Een Plasma-tv

Video: Een Computer Aansluiten Op Een Plasma-tv

Video: Een Computer Aansluiten Op Een Plasma-tv
Video: 2 Ways CONNECT PC TO HD TV, Tech tips 17 2024, Mei
Anonim

Een bepaald deel van de gebruikers heeft conventionele computermonitoren al lang verlaten ten gunste van lcd- en plasma-tv's. Om de tv op de systeemeenheid aan te sluiten, moet u rekening houden met enkele nuances.

Een computer aansluiten op een plasma-tv
Een computer aansluiten op een plasma-tv

Noodzakelijk

videosignaalkabel

instructies:

Stap 1

Feit is dat moderne plasma-tv's de volgende aansluitingen hebben voor het ontvangen van videosignalen: HDMI, VGA en componentaansluitingen. Om de tv met succes op de systeemeenheid of monitor aan te sluiten, moet u vergelijkbare of geschikte poorten op de videoadapter vinden. Onderzoek de connectoren van de videokaart.

Stap 2

Houd er rekening mee dat er verwisselbare connectoren zijn, de DVI- en HDMI-poorten dragen bijvoorbeeld een digitaal signaal en kunnen via een adapter worden aangesloten. En de VGA- en DVI-poorten zijn verbonden door een adapter, ondanks het feit dat alleen een analoog signaal via het VGA-kanaal wordt verzonden. Koop de benodigde kabel en adapters ervoor.

Stap 3

Sluit de videoadapter van de systeemeenheid of laptop aan op het videosignaalontvangstkanaal van de tv. Schakel beide apparaten in. Wacht tot het besturingssysteem is geladen. U kunt alleen een monitor en een tv tegelijkertijd gebruiken als uw videokaart dual-channel videotransmissie ondersteunt.

Stap 4

Open het startmenu en ga naar het configuratiescherm van de computer. Selecteer het menu Vormgeving en persoonlijke instellingen en open Beeldscherm (Windows Seven). Open het menu Schermresolutie aanpassen.

Stap 5

Selecteer de symbolische afbeelding van het tweede beeldscherm (TV) en activeer de optie Dit scherm primair maken. Meestal wordt deze parameter gebruikt in het geval van een enkelkanaals videokaart.

Stap 6

Als uw videoapparaat de tweekanaalsmodus ondersteunt, activeer dan het item "Deze schermen dupliceren". In dit geval wordt een identiek beeld naar beide apparaten verzonden.

Stap 7

Als u de functie "Dit scherm uitbreiden" activeert, kunt u beide apparaten onafhankelijk van elkaar gebruiken. In dit geval wordt aanbevolen om een standaardmonitor als hoofdapparaat aan te wijzen, omdat daarop alle applicaties in eerste instantie worden gestart.

Aanbevolen: