Hoe Te Scrollen?

Inhoudsopgave:

Hoe Te Scrollen?
Hoe Te Scrollen?
Anonim

De schuifbalk is een veelzijdige functie die het werken met elke website handiger en sneller maakt. Tegelijkertijd geven site-eigenaren er de voorkeur aan om niet alleen nuttige, maar ook mooie add-ons op hun pagina's te installeren die het ontwerp afstemmen op het algehele kleurenschema van de pagina. In dit artikel laten we je zien hoe je een gekleurde schuifbalk op je website installeert. Er zijn verschillende manieren om dit te doen, en een daarvan is een kant-en-klare code die kan worden geïnstalleerd op elke pagina waarin u de schuifbalk wilt wijzigen.

Hoe te scrollen?
Hoe te scrollen?

instructies:

Stap 1

Selecteer de pagina die u wilt bewerken en kopieer de HTML-code naar Kladblok.

Plak de code na de tag:

body {scrollbar-gezichtskleur: # 5997CA;

schuifbalk-schaduw-kleur: #ffffff;

schuifbalk-markeringskleur: #ffffff;

schuifbalk-3dlight-kleur: # 5997CA;

schuifbalk-donkerschaduw-kleur: # 5997CA;

schuifbalk-track-kleur: # F6F6F6;

schuifbalk-pijl-kleur: # F6F6F6; }

Stap 2

Pas in de code de kleurwaarden voor elke parameter naar wens aan: de kleur van de schuifbalk, de kleur van de pijl, de achtergrondkleur van de schuifbalk, de kleur van de randen, het scheiden van de balken, enzovoorts.

Dit is de eenvoudigste manier, maar daarnaast is er nog een andere - sla dezelfde code met de kleurinstellingen van de schuifbalk op als een css-bestand en laad het op de pagina. Open hiervoor de bovenstaande code zonder tags in Kladblok. Sla het codebestand op en noem het scroll.css. Upload vervolgens naar de server op dezelfde plaats als de pagina waar u de schuifbalk wilt wijzigen.

Stap 3

Als u de letters van kleuren in HTML niet kent, zoek dan op internet naar een tabel met deze symbolen. Het helpt u codes en kleuren te correleren en de juiste kleur te kiezen voor uw website-ontwerp.

Aanbevolen: