Hoe U Uw Subnet Kunt Bekijken

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Subnet Kunt Bekijken
Hoe U Uw Subnet Kunt Bekijken

Video: Hoe U Uw Subnet Kunt Bekijken

Video: Hoe U Uw Subnet Kunt Bekijken
Video: Cisco ITN | Chapter 8 | Subnetting IP Networks | Nederlands 2024, Mei
Anonim

Er zijn veel verschillende opties om verbinding te maken met internet: modem, huurlijn, glasvezel of andere methoden. Vaak is de internetverbinding een lokaal netwerk bij de ingang of het hele huis, via welke toegang wordt gemaakt. Als u de netwerkparameters kent, kunt u de bronnen ervan gebruiken voor alle leden van het subnet. Er zijn verschillende manieren om het subnet te bekijken of te bepalen.

Hoe u uw subnet kunt bekijken
Hoe u uw subnet kunt bekijken

instructies:

Stap 1

De eerste is de opdrachtregeldefinitie. Klik met de linkermuisknop op de knop "Start" in de linkerbenedenhoek van het scherm. Selecteer het menu-item genaamd "Uitvoeren". Klik op deze belettering. Er verschijnt een opdrachtregel. U kunt ook het zoekvak met het label "Programma's en bestanden zoeken" net boven de knop Menu Start zoeken.

Stap 2

Typ de opdracht "cmd" om het opdrachtpromptvenster te openen en druk op de "Enter"-toets. Er verschijnt een consolevenster met witte tekst op een zwarte achtergrond.

Stap 3

Typ in de plaats van de knipperende cursor het commando "ipconfig" en druk op de "Enter"-toets. Na enkele seconden ziet u de tekst van het rapport over netwerkverbindingen en apparaten.

Stap 4

Zoek de regel met de tekst "IP-adres", deze zal vier groepen cijfers bevatten, van elkaar gescheiden door een punt. Het adres kan er bijvoorbeeld als volgt uitzien: 192.168.150.222. De opties kunnen heel verschillend zijn. Het derde getal in het IP-adres, in het voorbeeld 150, is het gewenste subnet. Hieronder staat het IP-adres van de hoofdgateway van uw netwerk, bijvoorbeeld dit: 192.168.100.1. De opdracht ipconfig geeft ook het subnetmasker weer, dat wil zeggen het bereik van mogelijke adressen voor uw netwerk (bijvoorbeeld 255.255.255.0).

Stap 5

Een andere manier voor degenen die niet in de details van de commando's willen duiken. Of voor degenen die netwerkconnectiviteit delen met andere gebruikers. In dit geval kunt u het IP-adres en uw subnet het beste van buitenaf, dus vanaf internet, bepalen. Open een webbrowser, het maakt niet uit welke. Voer in de adresbalk (bovenaan) van uw browser het volgende adres in: https://whois-service.ru/lookup/. Dit opent een pagina met uw externe echte IP-adres, samen met de subnetklasse en het subnetadresmasker. Dat zijn alle gegevens die je nodig hebt

Stap 6

Houd er rekening mee dat er een zoekbalk bovenaan de pagina is die wordt geopend. Voer in deze regel uw IP-adres in en klik op de pijl. Gedetailleerde informatie over uw adres, subnet, provider - alle gegevens die u mogelijk nodig heeft, worden weergegeven.

Aanbevolen: