Hoe Geheugen Plaatsen?

Inhoudsopgave:

Hoe Geheugen Plaatsen?
Hoe Geheugen Plaatsen?

Video: Hoe Geheugen Plaatsen?

Video: Hoe Geheugen Plaatsen?
Video: Zelf het werkgeheugen van uw computer uitbreiden | How to | Paradigit 2024, Mei
Anonim

Het vergroten van de hoeveelheid RAM is het meest populaire type systeemupgrade, die prestaties toevoegt aan de meeste taken en geen aanzienlijke kosten vereist. Bij de aanschaf van nieuwe geheugensticks blijft de gebruiker met slechts één vraag zitten - hoe deze op de juiste plaats op de computer te plaatsen.

Hoe geheugen plaatsen?
Hoe geheugen plaatsen?

instructies:

Stap 1

Zorg er eerst voor dat de geheugenmodules die u hebt gekocht overeenkomen met de mogelijkheden van uw moederbord (in termen van vormfactor en frequentie), en ook dat het nieuwe volume overeenkomt met de mogelijkheden van het besturingssysteem (32-bits versies van Windows kunnen niet om meer dan 3,3 GB RAM te adresseren) …

Stap 2

Zoals altijd, wanneer u zich bemoeit met de "binnenwereld" van de computer, schakelt u de stroom uit en opent u de systeemeenheid.

Stap 3

Zoek de RAM-slots. Hun aantal verschilt (afhankelijk van het model van het moederbord), maar ze zien er ongeveer uit zoals op de getoonde afbeelding.

Hoe geheugen plaatsen?
Hoe geheugen plaatsen?

Stap 4

Om de bestaande geheugenmodules te verwijderen, drukt u tegelijkertijd op de hendels aan de zijkanten van de sleuf.

Stap 5

Plaats de nieuwe geheugenmodules in de sleuven en schuif eerst de hendels aan hun zijkanten uit elkaar. Houd er rekening mee dat als u van plan bent om geheugen in dual-channel-modus te gebruiken (en als de systeemconfiguratie dit toelaat), dezelfde geheugenmodules in slots moeten worden geplaatst die met verschillende kleuren zijn gemarkeerd. Druk gelijkmatig aan beide zijden van het geheugenmodel totdat het in de sleuf komt en de vergrendelingshendels aan de zijkanten verticaal staan en de geheugenmodule vastpakken.

Stap 6

Monteer uw systeemeenheid en, als alles correct is gedaan, zal uw computer al bij het opstarten (bij de BIOS-prompt) de nieuwe hoeveelheid RAM weergeven.

Aanbevolen: