Een Computer Aansluiten Op Een Telefoonlijn

Inhoudsopgave:

Een Computer Aansluiten Op Een Telefoonlijn
Een Computer Aansluiten Op Een Telefoonlijn

Video: Een Computer Aansluiten Op Een Telefoonlijn

Video: Een Computer Aansluiten Op Een Telefoonlijn
Video: UTP stekker bevestigen 2024, Mei
Anonim

Om uw computer via een telefoonlijn met internet te verbinden, moet u een DSL-modem of -router gebruiken. Het wordt aanbevolen om de keuze voor de tweede optie te stoppen in het geval dat u meerdere apparaten tegelijk moet aansluiten.

Een computer aansluiten op een telefoonlijn
Een computer aansluiten op een telefoonlijn

Het is nodig

  • - netwerk kabel;
  • - DSL-router.

instructies:

Stap 1

Selecteer een DSL-router. Als u van plan bent laptops of smartphones die met wifi werken met internet te verbinden, schaf dan apparatuur aan die de mogelijkheid ondersteunt om een draadloos netwerk te maken.

Stap 2

Sluit uw DSL-router aan op een stopcontact. Zoek de DSL-connector op het apparaat en sluit deze aan op de telefoonlijn. Het wordt aanbevolen om een splitter te gebruiken om deze verbinding te maken. Dit apparaat scheidt de hoge en lage frequenties op de lijn, waardoor het storingsniveau wordt verminderd.

Stap 3

Om uw DSL-router in te stellen, sluit u deze apparatuur aan op uw laptop of desktopcomputer. Gebruik hiervoor een netwerkkabel om de Ethernet (LAN)-connector van de router aan te sluiten op de netwerkadapter van uw computer. Start de browser op de geselecteerde pc of laptop.

Stap 4

Open de instructies voor uw DSL-router. Zoek het IP-adres dat er oorspronkelijk aan was toegewezen. Voer de waarde in de adresbalk van uw browser in en druk op de Enter-toets. Het display toont de webinterface van de apparaatinstellingen.

Stap 5

Ga naar het WAN-menu om een verbinding met de server van de provider tot stand te brengen. Stel het vereiste type gegevensoverdrachtprotocol in, voer de login en het wachtwoord in die vereist zijn voor autorisatie op de server. Configureer aanvullende netwerkparameters zoals Firewall, DHCP en NAT-ondersteuning. Sla de instellingen voor dit menu op.

Stap 6

Ga nu naar het Wi-Fi-menu (Draadloze instellingen). Maak een draadloos toegangspunt. Houd er rekening mee dat de instellingen voor dit netwerk moeten voldoen aan de eisen van de draadloze adapters voor mobiele telefoons en laptops. Sla uw draadloze instellingen op.

Stap 7

Start uw DSL-router opnieuw op. Zorg ervoor dat uw internetverbinding actief is. Sluit uw computer aan op de LAN-poort (Ethernet) en draadloze apparaten op een Wi-Fi-toegangspunt.

Aanbevolen: