Foto's Maken Van Het Scherm Op Laptops

Inhoudsopgave:

Foto's Maken Van Het Scherm Op Laptops
Foto's Maken Van Het Scherm Op Laptops

Video: Foto's Maken Van Het Scherm Op Laptops

Video: Foto's Maken Van Het Scherm Op Laptops
Video: Hoe maak ik een screenshot in Windows? 2024, Mei
Anonim

Een schermafdruk, ook wel een schermafdruk genoemd, kan worden gebruikt als illustratie in een zelfstudie over het gebruik van een bepaald softwareproduct. De methode voor het verkrijgen van een dergelijke momentopname is afhankelijk van het gebruikte besturingssysteem.

Foto's maken van het scherm op laptops
Foto's maken van het scherm op laptops

instructies:

Stap 1

DOS-laptops worden voornamelijk gebruikt om industriële, medische en andere apparatuur in realtime aan te sturen. Het scherm van zo'n machine kan gefotografeerd worden met een digitale camera. Om ervoor te zorgen dat hij ondanks de korte afstand van de lens tot het scherm goed scherpstelt, zet je hem in de macrostand. Om dit te doen, zoekt u het pictogram met een bloem op het achterpaneel en drukt u op om de joystick ernaartoe te bewegen. De succesvolle activering van deze modus wordt aangegeven door het verschijnen van hetzelfde pictogram op het scherm van het apparaat. Schakel de flitser uit door de joystick in de richting van het bliksemschichtpictogram te bewegen totdat hetzelfde pictogram wordt doorgestreept op het scherm. Deze methode is universeel: het kan worden gebruikt voor het vastleggen van schermen in andere besturingssystemen, zelfs als ze het vastleggen van software-screenshots niet ondersteunen. Het nadeel is de slechte beeldkwaliteit.

Stap 2

Ook in DOS kun je screenshots maken met een printer die is aangesloten op de LPT-poort. USB-printers worden niet ondersteund. Het programma moet in tekstmodus werken. Plaats een vel in de printer, druk op de toets Print Screen en een kopie van het scherm wordt op het vel afgedrukt. Scan vervolgens de afdruk.

Stap 3

Als je laptop een webcam boven het scherm heeft, plaats dan een spiegel voor het scherm om er een foto van te maken. Om de scherpstelling te verbeteren, kun je een klein vergrootglas voor de camera plaatsen. Maar deze methode is irrationeel, want als het besturingssysteem een webcam ondersteunt, betekent dit dat het ook tools heeft om programmatisch schermafbeeldingen te maken.

Stap 4

Gebruik op Linux de software KSnapshot en MtPaint Screenshot om schermafbeeldingen te maken. De eerste slaat de afbeelding op in een bestand en de tweede start automatisch de grafische editor MtPaint (indien beschikbaar) en opent het resultaat van het fotograferen erin. Met beide programma's kunt u met vertraging een momentopname maken en niet het volledige scherm vastleggen, maar het gebied ervan.

Stap 5

Druk in Windows op Print Screen om een momentopname te maken en het resultaat verschijnt op het klembord. Nu kan het in elke grafische editor worden ingevoegd door op Ctrl + V te drukken. Gebruik deze functie met de nodige voorzichtigheid, aangezien de vorige bufferinhoud na het fotograferen onherstelbaar verloren kan gaan. In Windows 7 kunt u ook de tool Schaar gebruiken.

Stap 6

Verwerk de voltooide schermafbeelding in een grafische editor: verwijder vertrouwelijke informatie, knip de gewenste sectie uit, voeg educatieve opmerkingen toe, enz.

Aanbevolen: