Hoe De Slaapstand Op Een Laptop In Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe De Slaapstand Op Een Laptop In Te Schakelen
Hoe De Slaapstand Op Een Laptop In Te Schakelen

Video: Hoe De Slaapstand Op Een Laptop In Te Schakelen

Video: Hoe De Slaapstand Op Een Laptop In Te Schakelen
Video: How to Enable Hibernate in windows 10 - Howtosolveit 2024, April
Anonim

Er zijn verschillende manieren om uw laptop in slaapstand te zetten. "Leer" hem bijvoorbeeld automatisch in slaap te vallen als je een bepaalde tijd geen handelingen verricht. Voor laptops is dit erg belangrijk, aangezien hun belangrijkste voordeel mobiliteit is en het grootste nadeel de beperkte hoeveelheid batterij is. "Boeken" zijn handig buitenshuis, dus het is belangrijk om te leren hoe je voedsel kunt bewaren.

Hoe de slaapstand op een laptop in te schakelen
Hoe de slaapstand op een laptop in te schakelen

instructies:

Stap 1

Er zijn verschillende niveaus van stand-by, er zijn er bijvoorbeeld drie in Windows: sluimerstand, hybride sluimerstand en sluimerstand. Zoals alle instellingen in dit besturingssysteem, worden ze geregeld via het "Configuratiescherm".

Stap 2

Open "Configuratiescherm" -> "Systeem en onderhoud" -> "Energiebeheer". Selecteer in het menu Instellingen voor slaapmodus, Geavanceerde energiebeheer wijzigen.

Stap 3

In het venster "Voeding" dat wordt geopend, ziet u een lijst met parameters, selecteer de vervolgkeuzelijst "Slaap". Normale slaapstand is wanneer de notebook op het laagste stroomverbruik werkt, terwijl de gegevens over actieve programma's worden opgeslagen in het RAM.

Stap 4

Vouw de lijst Slaap na uit en breng de juiste wijzigingen aan in de opties Op batterij en aangesloten. De laptop gaat in de stand-bymodus na het aantal minuten dat u hebt opgegeven als u gedurende deze tijd geen knoppen indrukt en de muis niet gebruikt. De computer interpreteert deze situatie als een signaal om energie te besparen.

Stap 5

Helaas zal de slaapstand niet voorkomen dat de laptop gegevens verliest als de stroom om welke reden dan ook uitvalt. In dit geval is het beter om de hybride slaapmodus te gebruiken, waarin een kopie van de gegevens over het uitvoeren van programma's uit het RAM op de harde schijf wordt opgeslagen. Tegelijkertijd ontwaakt de laptop langzamer, maar over de veiligheid van het gedane werk hoef je je geen zorgen te maken.

Stap 6

Wijzig de opties voor hybride modus in de vervolgkeuzelijst Hybride slaap toestaan. Vink Aan aan voor een of beide Op batterij en aangesloten.

Stap 7

Hibernation is het volledig afsluiten van een laptop, waarbij alles wat zich op dat moment in het RAM bevindt, vooraf op de harde schijf wordt opgeslagen. Wanneer u het weer inschakelt, wordt alle informatie opgehaald en teruggestuurd naar het RAM-geheugen. De computer wordt hersteld in de staat waarin deze zich bevond toen de machine in de slaapstand ging. Het duurt nog langer bij het wakker worden, maar het bespaart veel meer energie.

Stap 8

Wijzig de slaapstandopties in de vervolgkeuzelijst Slaapstand na. Nadat u alle parameters hebt ingevuld, slaat u ze op door op de knop "OK" te klikken en het "Configuratiescherm" te sluiten. Wanneer je nu de klep van je laptop dichtslaat tijdens het werk of voor langere tijd weggaat, hoef je je geen zorgen te maken dat je gegevens kwijtraakt bij terugkomst.

Aanbevolen: