Hoe Een Laptop HDD Op Een Computer Aan Te Sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe Een Laptop HDD Op Een Computer Aan Te Sluiten
Hoe Een Laptop HDD Op Een Computer Aan Te Sluiten

Video: Hoe Een Laptop HDD Op Een Computer Aan Te Sluiten

Video: Hoe Een Laptop HDD Op Een Computer Aan Te Sluiten
Video: How to recover data from a hard drive (stuck heads: buzzing, clicking, etc) 2024, Mei
Anonim

Soms moeten laptopgebruikers gegevens van de ene harde schijf naar de andere overbrengen, bijvoorbeeld naar de harde schijf van een desktopcomputer. Hoogstwaarschijnlijk past de harde schijf die in de laptop is ingebouwd niet in een connector op het moederbord van een desktopcomputer. In dit geval kunt u speciale adapters gebruiken.

Hoe een laptop HDD op een computer aan te sluiten?
Hoe een laptop HDD op een computer aan te sluiten?

Het is nodig

  • - IDE-adapter;
  • - USB-adapter.

instructies:

Stap 1

Wanneer heb je zo'n adapter nodig? U gebruikt bijvoorbeeld al enkele jaren een laptop. Na zo'n tijd zal elke harde schijf zijn bronnen bijna opraken. Om niet alle gegevens op deze harde schijf te verliezen, wordt een dergelijke bewerking uitgevoerd. Gegevens kunnen worden verplaatst naar een nieuwe harde schijf met hetzelfde formaat of naar een harde schijf van een stationaire computer.

Stap 2

Zoals je al hebt begrepen, moet je 2 adapters aanschaffen om informatie van de ene 2,5-inch harde schijf naar een andere schijf met hetzelfde formaat te verplaatsen. Maar bij gebrek aan geld voor de tweede adapter, kun je het met slechts één doen, waarbij je de harde schijf van de computer als tijdelijke opslag gebruikt.

Stap 3

Hoe verloopt de verbinding met de computer? De brede kant van de adapter is aangesloten op de IDE-kabel van het moederbord en de connector van de harde schijf wordt in het smalle gedeelte gestoken. De stroomkabel komt ook van de adapter, vergeet deze niet aan te sluiten op de voeding. De hele operatie moet worden uitgevoerd met de computer uitgeschakeld, het is raadzaam om deze volledig spanningsloos te maken.

Stap 4

Wanneer de computer opstart, wordt een nieuw apparaat gedetecteerd. In het besturingssysteem Windows XP moet u, ondanks de Service Pack-versie, de computer opnieuw opstarten. Nadat u uw computer opnieuw heeft opgestart, kunt u beginnen met het overzetten van uw gegevens. Op dezelfde manier wordt een tweede harde schijf (nieuw) aangesloten en wordt alle informatie erop gekopieerd.

Stap 5

Er is ook nog een andere mogelijkheid om de harde schijf van een laptop op een computer aan te sluiten: de schijf kan in een speciale hdd-container worden gestoken, die via een usb-adapter een verbinding vormt met een computer. De overdrachtssnelheid via de usb-poort zal veel lager zijn, maar over het algemeen is de aanschaf van een dergelijke container veel winstgevender dan een conventionele adapter.

Stap 6

De harde schijf die uit de laptoptas is verwijderd, moet in de hdd-container worden geplaatst en de harde schijf met een USB-kabel op de computer worden aangesloten.

Aanbevolen: