Hoe Numpad Op Laptop In Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe Numpad Op Laptop In Te Schakelen
Hoe Numpad Op Laptop In Te Schakelen

Video: Hoe Numpad Op Laptop In Te Schakelen

Video: Hoe Numpad Op Laptop In Te Schakelen
Video: How To Activate Numeric Keypad on Laptop Keyboard | How to Enable Numeric Keys on your Laptop 2024, Mei
Anonim

Veel laptops hebben een verlengd toetsenbord dat ook een zijgedeelte heeft. Dit geldt echter niet voor alle modellen, laat staan voor netbooks. Nieuwere modellen bevatten extra numpad-paneeltoetsen op apparaten met sneltoetsen op het toetsenbord.

Hoe numpad op laptop in te schakelen
Hoe numpad op laptop in te schakelen

instructies:

Stap 1

Zorg ervoor dat uw laptopmodel extra toetsenbordinvoerfunctionaliteit heeft. Voer hiervoor het specificatieverzoek in de zoekmachine in en de vereiste parameter die u wilt achterhalen. Let ook op de aanwezigheid van cijfers op de alfabetische knoppen van het toetsenbord, meestal bevinden ze zich aan de rechterkant ervan, maar alles kan afhangen van het model en de fabrikant.

Stap 2

Als uw laptopmodel de functie Numpad inschakelen ondersteunt, zoekt u naar de Fn-toets in de linkerbenedenhoek, meestal naast Win. Dit is een extra knop die, in combinatie met andere, een commando naar de computer stuurt om een actie uit te voeren, bijvoorbeeld in sommige laptopmodellen, door tegelijkertijd op Fn en de pijltoetsen omhoog en omlaag te drukken, wordt het volumeniveau van het audioapparaat aangepast. Hier heb je het nodig om de numpad-modus in te schakelen.

Stap 3

Ontdek welke extra toetsenbordknop in combinatie met Fn de gewenste functie mogelijk maakt. Meestal is bij de meeste laptopmodellen de NumLk-toets, die zich in de rechterbovenhoek naast F12 bevindt, hiervoor verantwoordelijk. Als u een netbook heeft, kan deze toets tegelijkertijd een andere functie hebben naast de hoofdfunctie.

Stap 4

Druk tegelijkertijd op Fn en Num Lk. Let op of het pictogram Input Mode Change op uw beeldscherm verschijnt. Typ een paar tekens vanaf het toetsenbord in een tekstdocument. Gebruik in dit geval de toetsen waarop de cijfers zich samen met de letters bevinden.

Stap 5

Schakel deze modus in dezelfde volgorde uit. De opname ervan is vooral handig voor degenen die gewend zijn om computerspellen op volledige toetsenborden te spelen. Velen zijn ook gewend om NumPad op gewone computers en voor andere doeleinden te gebruiken, dus nieuwere modellen laptops en netbooks bevatten een functie om deze modus te ondersteunen.

Aanbevolen: