Waar Is Computer-RAM Voor?

Inhoudsopgave:

Waar Is Computer-RAM Voor?
Waar Is Computer-RAM Voor?

Video: Waar Is Computer-RAM Voor?

Video: Waar Is Computer-RAM Voor?
Video: What is RAM? Ultimate Guide to Computer RAM 2024, Mei
Anonim

Het random access geheugen van de computer is nodig voor de tijdelijke opslag en verwerking van informatie, voor de werking van processen en applicaties. Hoe meer RAM je hebt, hoe sneller je computer draait.

RAM
RAM

Als we het hebben over computergeheugen, kunnen we twee typen onderscheiden: operationeel en extern (permanent). Extern geheugen is niet afhankelijk van het feit of de computer is ingeschakeld of niet, en het RAM-geheugen wordt op nul gezet wanneer het wordt uitgeschakeld. Het wordt vluchtig genoemd.

RAM en alleen-lezen geheugen

Random Access Memory kan worden gedefinieerd als het tijdelijke geheugen van een pc dat werkt wanneer de computer is ingeschakeld. Het is noodzakelijk voor de ononderbroken werking van processen en programma's. Wanneer de computer is uitgeschakeld, is het RAM-geheugen leeg. Maar het permanente geheugen zal informatie op het medium opslaan totdat de gebruiker het verwijdert, of een fysieke schending van de opnamelaag optreedt.

De snelheid van de computer is afhankelijk van de hoeveelheid RAM.

Waar is RAM voor?

Om duidelijk te maken waar RAM voor is, kan één eenvoudig proces worden gedemonteerd. U opent dus de map met het Word-document en begint er wijzigingen in aan te brengen. Na een half uur werken kregen we een aangepast document. Je ziet het op het scherm, maar in feite bestaat het alleen in RAM. Als de computer is uitgeschakeld, kan het document verdwijnen.

Om ervoor te zorgen dat het gewijzigde bestand de volgende keer dat de computer wordt aangezet beschikbaar is, moet het in het permanente geheugen worden opgeslagen. Bijvoorbeeld naar de map "Mijn Documenten". In dit geval wordt RAM vrijgemaakt.

Wanneer het spelproces op de computer plaatsvindt, werkt het RAM-geheugen constant. Daarin worden de vorige zetten van het personage waarvoor de gebruiker speelt, opgeslagen. Spelontwikkelaars proberen ervoor te zorgen dat de geslaagde niveaus in een permanent geheugen worden opgeslagen, zodat de gamer op een bepaald niveau naar het onderbroken spel kan terugkeren zonder opnieuw te beginnen.

De hoeveelheid RAM hangt af van het aantal processen en programma's dat tegelijkertijd kan worden uitgevoerd zonder te bevriezen. Dus wanneer u een groot aantal programma's uitvoert die een aanzienlijke hoeveelheid RAM vereisen, zal de computer defect raken. Dit geeft aan dat het geheugen vol is en er meerdere applicaties afgesloten moeten worden. Soms helpt alleen het opnieuw opstarten van de computer.

Momenteel proberen gebruikers 2 GB of meer RAM te hebben. Hoewel het tien jaar geleden goed werd gevonden om een computer te hebben met 512 MB RAM. De komende jaren zullen er zeker personal computers met 20 GB RAM en hoger worden geproduceerd.

Aanbevolen: