Een Laptop Aansluiten Op Een Stationaire Computer

Inhoudsopgave:

Een Laptop Aansluiten Op Een Stationaire Computer
Een Laptop Aansluiten Op Een Stationaire Computer

Video: Een Laptop Aansluiten Op Een Stationaire Computer

Video: Een Laptop Aansluiten Op Een Stationaire Computer
Video: How to connect PC to a Laptop screen | Use laptop as a monitor 2024, April
Anonim

Er zijn verschillende manieren om een laptop op een stationaire computer aan te sluiten. Meestal wordt een dergelijke verbinding gebruikt om synchrone internettoegang vanaf beide apparaten te bieden.

Een laptop aansluiten op een stationaire computer
Een laptop aansluiten op een stationaire computer

Het is nodig

Netwerkkabel of wifi-adapter

instructies:

Stap 1

Overweeg als eerste voorbeeld een bekabelde laptop-naar-computerverbinding. Koop een tweede netwerkkaart en installeer deze in de computersysteemeenheid. Sluit hem met een kabel aan op de netwerkadapter van de laptop.

Stap 2

Open de netwerkverbindingsinstellingen op de laptop. Ga naar TCP / IPv4-eigenschappen. Zoek het veld "IP-adres" en voer daarin 192.168.0.2 in. Vul de items "Standaardgateway" en "Voorkeurs-DNS-server" op dezelfde manier in, waarbij u het laatste segment van het adres door één vervangt.

Stap 3

Ga naar uw desktopcomputer. Maak en configureer een internetverbinding. De kabel voor deze aansluiting moet aangesloten worden op de eerste netwerkkaart. Open de eigenschappen voor deze verbinding. Selecteer het tabblad "Toegang". Sta internetdeling toe voor het lokale netwerk dat wordt gevormd door de pc en laptop.

Stap 4

Laten we aannemen dat u geen behoefte heeft aan een bekabeld lokaal netwerk. In dergelijke situaties is het gebruikelijk om wifi-adapters te gebruiken. Deze apparaten zijn van twee soorten: intern en extern. Koop een van deze. Sluit de wifi-adapter aan op uw computer. Zorg ervoor dat u de software en stuurprogramma's installeert die bij uw hardware zijn geleverd.

Stap 5

Open het Netwerkcentrum. Ga naar het menu "Draadloze netwerken beheren". Klik op de knop "Toevoegen" in het bovenste paneel van dit menu. Selecteer de optie Computer-naar-computernetwerk maken. Voer de naam (SSID) van het draadloze netwerk en het wachtwoord (wachtwoord) ervoor in. Selecteer het type beveiliging.

Stap 6

Open de lijst met beschikbare draadloze netwerken op uw laptop. Maak verbinding met uw netwerk. Maak de instellingen zoals beschreven in de derde en vierde stap.

Aanbevolen: