Poorten Wijzigen

Inhoudsopgave:

Poorten Wijzigen
Poorten Wijzigen

Video: Poorten Wijzigen

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: LibreView: Uploaden en rapporten aanpassen 2023, Februari
Anonim

Gebroken USB-poorten zijn geen onherstelbaar probleem, het probleem wordt op verschillende manieren opgelost, waarvan de ergste het vervangen van het moederbord is. De eenvoudigste oplossing zou echter zijn om afzonderlijke poorten te vervangen.

Poorten wijzigen
Poorten wijzigen

Het is nodig

schroevendraaier

instructies:

Stap 1

Kies een nieuwe USB-controller voor uw computer. Laat u in dit geval leiden door hun doel en uw vereisten, aangezien hun parameters aanzienlijk verschillen. Let ook op de snelheid van de poorten en hun aantal. Meestal zitten er 2, 4 of 6 op één controller.

Stap 2

Sluit het besturingssysteem af, koppel de computer los van de stroombron. Schroef alle beschikbare bevestigingsmiddelen los van de zijwand van de systeemeenheid. Zoek het moederbord en de poorten voor het aansluiten van nieuwe USB-controllers (PCI-slot). Ze bevinden zich meestal linksonder op het moederbord.

Stap 3

Plaats de nieuwe USB-controller in de juiste sleuf en zet hem vast door hem stevig aan de behuizing vast te schroeven. Sluit het deksel van de systeemeenheid. Zet uw computer aan.

Stap 4

Wacht terwijl het systeem naar nieuwe apparaten zoekt en stuurprogramma's installeert. Indien nodig, als dit proces uw deelname vereist, geeft u de wizard Nieuwe hardware gevonden toegang tot internet om naar software te zoeken.

Stap 5

Wanneer alle noodzakelijke acties zijn uitgevoerd, controleert u de bruikbaarheid van de nieuwe controller. Gebruik hiervoor verwisselbare media. Ook is het niet overbodig om te controleren met apparatuur die een USB-interface heeft, bijvoorbeeld een telefoon of een Bluetooth-adapter.

Stap 6

Als alles goed werkt, zet u de computerkap vast. In de toekomst is het raadzaam om speciale USB-verlengkabels aan te schaffen waarmee u uw poorten langer in goede staat en prestaties kunt houden. Let ook op verschillende USB-adapters die ondersteuning bieden voor het tegelijkertijd aansluiten van meerdere apparaten van verschillende typen op één poort, maar houd er rekening mee dat het vermogen en de snelheid hetzelfde zullen zijn.

Populair per onderwerp