Hoeveel Stroom Verbruikt De Pc?

Inhoudsopgave:

Hoeveel Stroom Verbruikt De Pc?
Hoeveel Stroom Verbruikt De Pc?

Video: Hoeveel Stroom Verbruikt De Pc?

Video: Hoeveel Stroom Verbruikt De Pc?
Video: Welke voeding kies je? - PC Detective #15 2024, Mei
Anonim

Elektriciteitsverbruik is een van de belangrijkste parameters waar u op moet letten bij het kiezen en kopen van een pc. Het hangt af van de kracht van de computer en de belasting ervan.

Hoeveel stroom verbruikt de pc?
Hoeveel stroom verbruikt de pc?

Het elektriciteitsverbruik door de pc van de gebruiker is direct gerelateerd aan het vermogen van de componenten waaruit de pc zelf bestaat, evenals met de mate van belasting met verschillende software. Zo blijkt dat als je bijvoorbeeld een krachtige voedingseenheid koopt, deze veel meer elektriciteit zal verbruiken. Het is de moeite waard eraan te denken dat hoe meer processen op de computer worden uitgevoerd, hoe meer respectievelijk de voeding zal worden verbruikt en hoe meer elektriciteit zal worden verbruikt. Het doel van de lopende processen is erg belangrijk, dat wil zeggen, als je alleen in een browser werkt, zal er veel minder elektriciteit worden verbruikt, en als je games speelt of met veeleisende grafische applicaties werkt, dan meer. Als gevolg hiervan blijkt dat al deze drie factoren (capaciteit van de voedingseenheid, aantal en complexiteit van processen) direct van invloed zijn op het energieverbruik.

Stroomverbruik computer

Een typische kantoorsysteemeenheid met kantoortoepassingen verbruikt doorgaans tussen de 250 en 350 watt per uur. Een krachtigere computer waarop grafische applicaties en games draaien, verbruikt dan ook gemiddeld meer elektriciteit - 450 watt per uur. Vergeet niet informatie-invoer-uitvoerapparaten die ook elektriciteit verbruiken. Moderne monitoren verbruiken tegenwoordig 60 tot 100 watt/uur. Wat betreft printers en andere randapparatuur, ze verbruiken ongeveer 10% van de elektriciteit, dat wil zeggen, het blijkt dat ze ongeveer 16-17 watt verbruiken.

gemiddelde kosten

Als we de gemiddelde elektriciteitskosten berekenen die een pc per maand verbruikt, volstaat het om de kosten met 30 dagen te vermenigvuldigen. Als we bijvoorbeeld de maximale kosten van één kilowattuur nemen tegen de tarieven van Moskou, dan blijkt het ongeveer 3,80 roebel te zijn. Het blijkt dus dat als u de hele maand een standaard kantoorcomputer met de limiet van zijn mogelijkheden gebruikt en met een elektriciteitsverbruik van 250-350 watt / uur, dit 950-1330 roebel per maand kost (als u werkt op computer meer dan 8 uur per dag, elke maand) … Een spelcomputer zal dienovereenkomstig veel meer elektriciteit verbruiken, daarom zal er meer geld worden uitgegeven aan het gebruik van een dergelijk apparaat. De uiteindelijke hoeveelheid elektriciteit die wordt verbruikt, hangt natuurlijk af van hoe lang de computer zal worden gebruikt en onder welke omstandigheden.

Aanbevolen: