Hoe Maak Je Een Laser Van Een Cd-station

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Laser Van Een Cd-station
Hoe Maak Je Een Laser Van Een Cd-station

Video: Hoe Maak Je Een Laser Van Een Cd-station

Video: Hoe Maak Je Een Laser Van Een Cd-station
Video: How to Make CNC Laser Engraver Using DVD Drive 2024, Maart
Anonim

Wie van de jongens droomde er in zijn jeugd niet van om een echte gevechtslaser te hebben, die denkbeeldige vijanden op afstand verbrandt? De tijd staat niet stil. En hoewel de jongens al volwassen zijn en denkbeeldige vijanden niet meer bestaan, is het tegenwoordig heel goed mogelijk om van een cd-station een laser te maken. Dezelfde. Echt en vechten.

Hoe maak je een laser van een cd-station
Hoe maak je een laser van een cd-station

instructies:

Stap 1

Het eerste dat u hiervoor moet doen, is het CD-RW-, DVD- of BLU-RAY-station demonteren. Het is ook mogelijk om een laser te maken van een cd-station, maar deze zal niet alle benodigde eigenschappen hebben. Bovendien zal het niet zichtbaar zijn, aangezien cd-lasers infraroodstraling hebben. In andere huishoudelijke apparaten zijn lasers niet krachtig genoeg.

Stap 2

Draai alle schroeven van de schijf los, verwijder de bovenklep ervan, zoek en verwijder de diode ervan. Aangezien de actuatoren qua ontwerp verschillen, moet u vooraf de locatie controleren. De diode ziet eruit als twee uitgelijnde kleine cilinders met verschillende diameters. Van de zijkant gezien lijkt het op een schematische hoed. Hij heeft drie contacten. Om een laser uit de schijf te maken, heb je de bovenste - plus - en de middelste - min nodig. De onderkant kan worden verwijderd of gevouwen. Controleer de efficiëntie van de diode met behulp van twee conventionele AA-batterijen. Het belangrijkste tijdens de hele operatie en tijdens het verdere gebruik van de laser is om onder geen enkele omstandigheid in de ogen te schijnen. Anders kunt u uw zicht verliezen.

Stap 3

Chinese wijzers zijn geweldig als buitenverpakking van de laser. Nadat u het hebt gedemonteerd, plaatst u de diode uit de schijf. De enige verbetering die je nodig hebt, is om twee AA-batterijen op de aanwijzer aan te sluiten. Je kunt ook een kleine zaklamp als behuizing gebruiken en er een laserdiode in plaatsen in plaats van een reflector. Zo'n laser kan lucifers aansteken, papier doorbranden en sporen achterlaten op plastic.

Aanbevolen: