Hoe Maak Je Een Laptop Stofvrij?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Laptop Stofvrij?
Hoe Maak Je Een Laptop Stofvrij?

Video: Hoe Maak Je Een Laptop Stofvrij?

Video: Hoe Maak Je Een Laptop Stofvrij?
Video: 💨 How to clean a laptop's cooler without opening it up 💨 2024, Mei
Anonim

Een laptop heeft, net als een gewone computer, periodiek een schoonmaakbeurt nodig. Stof hoopt zich op in de behuizing, verstopt systeemapparaten en kan een onstabiele werking van de laptop veroorzaken. Als de laptop steeds luidruchtiger wordt, moet u deze dringend schoonmaken.

Een laptop heeft, net als een gewone computer, periodieke reiniging nodig
Een laptop heeft, net als een gewone computer, periodieke reiniging nodig

Het is nodig

Handpomp voor luchtbedden of autopomp voor het oppompen van banden

instructies:

Stap 1

Een huishoudelijke stofzuiger, die kan worden gebruikt om de systeemeenheid van een stationaire computer schoon te maken, zal waarschijnlijk niet helpen om stof in een laptoptas te verwijderen. Hier heb je een remedie nodig die een beetje anders werkt. Een handpomp voor luchtbedden of een autopomp voor het oppompen van banden zal het werk goed doen. Als laatste redmiddel is een fietspomp voldoende, maar je moet wel hard werken! Gebruik nooit een hogedrukcompressor om de laptop schoon te maken - een sterke luchtstroom kan de computeronderdelen beschadigen.

Stap 2

Zorg ervoor dat u uw laptop uitschakelt om te beginnen met schoonmaken. Open het en blaas eerst door het toetsenbord. Het is handig om samen te reinigen waarbij één persoon de pomp pompt en de ander de luchtstroom richt. Als je klaar bent met het toetsenbord, onderzoek je de laptop en, als je ventilatiegaatjes in de behuizing vindt, blaas je ze allemaal voorzichtig met lucht. Je zult zeker verrast zijn hoeveel stof er in de diepten van je mobiele assistent op de loer lag. Beëindig het reinigen als er geen stof meer uit de luchtstraal in de computer kan ontsnappen.

Stap 3

Veeg de laptop nu af met een vochtige technische doek om stof te verwijderen dat op de laptopbehuizing en het scherm is gekomen. U kunt hem aanzetten en genieten van de stilte en prestaties van uw profylactische computer.

Aanbevolen: