Hoe Teken Je Een Kaart

Inhoudsopgave:

Hoe Teken Je Een Kaart
Hoe Teken Je Een Kaart

Video: Hoe Teken Je Een Kaart

Video: Hoe Teken Je Een Kaart
Video: Hoe Teken Je Een Fantasy-Kaart? | Teken Tutorial 2024, Mei
Anonim

Als u een kaart of plan moet maken (bijvoorbeeld om te adverteren, om kopers uit te leggen hoe ze u kunnen vinden, enz.), dan hoeft u geen professionele landmeter te zijn. Om een eenvoudige en mooie kaart te maken, is Adobe Illustrator heel geschikt. Zelfs als je dit programma niet onder de knie hebt, kun je hieronder duidelijke instructies vinden voor het maken van een kaart die zelfs een beginner aankan. Dus laten we beginnen.

Hoe teken je een kaart
Hoe teken je een kaart

Het is nodig

Adobe Illustrator-programma

instructies:

Stap 1

Download of koop Adobe Illustrator als je dat nog niet hebt. Installeer het op uw computer.

Stap 2

Open het programma, maak een nieuw webdocument aan en klik op OK.

Stap 3

Nu heb je een kaart nodig die je als referentie gaat gebruiken. Zoek hiervoor in het programma Google Maps het deel van de kaart dat u nodig hebt en maak er een screenshot van (met de toets Print Screen). Sla de schermafbeelding op in een map die voor u handig is.

Stap 4

Bedenk nu een legende voor je kaart. Kies kleuren voor het gewenste gebouw, aangrenzende gebouwen, wegen, etc.

Stap 5

Nu gaan we de wegen tekenen. Selecteer hiervoor het gereedschap Lijnsegment, gebruik het om segmenten van de gewenste kleur te tekenen, waaraan u lijnen van verschillende dikte en verschillende kleuren kunt toevoegen. Selecteer het verkeersbord en open het Brush-venster. Klik op de knop "Opties" (de knop met drie lijnen bovenaan), selecteer "Nieuw penseel". Selecteer in het dialoogvenster Nieuw kunstpenseel en klik vervolgens op OK. Voer in het venster dat verschijnt een naam in voor het penseel. Doe hetzelfde voor elk type weg als u er meer dan één heeft.

Stap 6

Open nu het screenshotbestand met Illustrator. Zet de laag met deze kaart op slot met de commando's "Object" - "Vergrendelen" - "Geselecteerd". Selecteer de wegborstel en begin deze te gebruiken om de wegen in de schermafbeelding te volgen.

Stap 7

Laten we nu verder gaan met de gebouwen. Selecteer het gereedschap Pen en teken de omtrek van het gebouw ermee. Teken met het gereedschap Pen enkele vormen en plaats ze op de achtergrond. Teken de gebouwen volgens de legende die je hierboven bedacht hebt. Het is beter om de kleuren helder te laten zijn, maar niet te fel, en vooral dat ze begrijpelijk zijn. Dat wil zeggen, u mag het gazon niet met paars markeren.

Stap 8

Voeg 3D-effecten toe aan uw kaart om de kaart er interessanter uit te laten zien, voeg kleine details toe. Maar doe niet te veel kleine details - dit zorgt alleen maar voor een rommelig effect. Uw kaart moet schoon en duidelijk zijn.

Aanbevolen: