Hoe Een Equalizer In Te Stellen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Equalizer In Te Stellen
Hoe Een Equalizer In Te Stellen

Video: Hoe Een Equalizer In Te Stellen

Video: Ring out PA system with Behringer FBQ3102HD 31 band equalizer feedback detection and elimination. 2022, December
Anonim

Geluidsprofessionals passen equalizers aan hun oren aan. Deze aanpak is heel begrijpelijk: op elk apparaat en in elke kamer kun je het geluid zuiver en van hoge kwaliteit maken, alleen op basis van de omgeving. Voor niet-professionals zijn enkele tips over het aanpassen van de equalizer echter zeer nuttig.

Hoe een equalizer in te stellen
Hoe een equalizer in te stellen

instructies:

Stap 1

Elke equalizer kan voorwaardelijk worden onderverdeeld in drie soorten frequenties: hoog, midden, laag. Elk type komt overeen met verschillende regelaars die overeenkomen met een bepaald niveau van hertz. Om de equalizer aan te passen, zet je je muziek aan op een comfortabel volume. Verwijder allereerst de overmatige versterking van eventuele frequenties, uitgedrukt in piepende ademhaling. Het geluid moet helder en helder zijn, niet overweldigend. Je moet ook focussen op persoonlijke smaak. Iemand houdt bijvoorbeeld van zachte bas, iemand is hard, iemand is erg laag. Pas in alle gevallen alle frequentieniveaus aan om comfortabel te klinken.

Stap 2

De equalizer moet worden aangepast aan de klinkende muziek. Als je een feest geeft waar gasten van popsongs houden, verhoog dan de middentonen om de stem en zang van de artiest naar voren te brengen. Als het hoofdgedeelte van de muziek bijvoorbeeld uit dansritmes zal bestaan, dan moeten juist de middenfrequenties worden verlaagd en de hoge en lage frequenties worden verhoogd.

Stap 3

Meestal zien de equalizers die door specialisten zijn afgesteld eruit als een sinusoïdale golf. De pieken bevinden zich in de hoge en lage frequenties en de dip in de middentonen. Deze instelling maakt het geluid helderder. Maar je kunt de equalizer op een andere manier uitlijnen, als de ruimte bijvoorbeeld een speciale akoestiek en indeling heeft. Dus om de EQ goed te krijgen, kunt u de voorbeelden van de geluidsprofessional volgen, of u kunt vertrouwen op uw gehoor. Uiteindelijk luister je naar muziek, en de geluiden ervan moeten in de eerste plaats bij jou passen.

Populair per onderwerp