Alles Vervagen In Photoshop

Inhoudsopgave:

Alles Vervagen In Photoshop
Alles Vervagen In Photoshop

Video: Alles Vervagen In Photoshop

Video: Alles Vervagen In Photoshop
Video: Dingen weghalen met Inhoud Behouden (Photoshop) 2024, Mei
Anonim

Meestal is de achtergrond wazig. Hierdoor valt het onderwerp op de voorgrond op en trekt het de aandacht. Vervagingseffecten kunnen ook helpen om de snelheid weer te geven wanneer de auto in beweging is, of om het hele beeld zachter te maken.

Alles vervagen in Photoshop
Alles vervagen in Photoshop

Noodzakelijk

  • - Photoshop-programma
  • - afbeelding voor werk

instructies:

Stap 1

Als je de achtergrond wilt vervagen, open je de foto in Photoshop en dupliceer je de hoofdlaag (laag dupliceren).

Stap 2

Selecteer in het lagenpaneel een nieuwe laag, ga naar "Filter" (Filter) - "Vervagen" (Vervagen) - "Gaussiaans vervagen" (Gaussiaans vervagen). Kies de waarde die bij u past. Vervaging kan subtiel of juist sterk worden gemaakt.

Stap 3

Blijf op dezelfde laag en voeg een masker toe: "Laag" (Laag) - "Laagmasker" (Laagmasker) - "Alles tonen" (Alles tonen). Gebruik het gummetje. Loop ermee over het object, dat vrij moet blijven. Het resultaat is een scherp voorgrondobject en een wazige laag. Voeg de lagen samen en sla de afbeelding op in het gewenste formaat.

Stap 4

Open een afbeelding om een bewegingsonscherpte-effect te maken, zoals in een foto met een auto. Selecteer de auto met de tool Lasso of Veelhoeklasso. Verplaats de geselecteerde auto naar een nieuwe laag: "Lagen" - "Nieuw" - "Kopieer naar een nieuwe laag".

Stap 5

Pas het effect toe op de hoofdlaag Achtergrond. Ga naar "Filter" (Filter) - "Vervagen" (Vervagen) - "Bewegingsonscherpte" (Bewegingsonscherpte). Geef de gewenste waarde op. Je krijgt een auto op een onscherpe achtergrond, alsof je op hoge snelheid rijdt.

Stap 6

Om een kader rond de afbeelding met vage randen te maken, zoals in oude foto's, opent u de afbeelding in het programma en gebruikt u het rechthoekige selectiegereedschap om het centrale deel van de foto te beperken, iets kleiner dan de foto zelf.

Stap 7

Klik op Selecteren - Wijzigen - Doezelen. Selecteer in het geopende venster de straal van de doezelaar.

Stap 8

Keer de selectie om: "Selecteren" (Selecteren) - "Inverteren" (Inverse).

Stap 9

Gebruik de hoofdkleur op het palet om de kleur te selecteren die u aan de randen wilt domineren. Druk op de Delete-toets. Het frame wordt gevederd en in de richting van de randen gaat het over naar de geselecteerde kleur, in dit geval naar wit.

Aanbevolen: