Een Systeemherstelpunt Vinden

Inhoudsopgave:

Een Systeemherstelpunt Vinden
Een Systeemherstelpunt Vinden

Video: Een Systeemherstelpunt Vinden

Video: Systeemherstel - how to (Consumentenbond) 2022, November
Anonim

Als het systeem als gevolg van het installeren van nieuwe programma's of stuurprogramma's niet meer correct werkt, kunt u de prestaties herstellen door het terug te brengen naar de vorige staat. Gebruik hiervoor het onderdeel "Systeemherstel". Systeemherstelpunten worden dagelijks automatisch gemaakt en voor elke kritieke gebeurtenis (bijvoorbeeld de installatie van nieuwe hardware of software). Het is mogelijk om handmatig terugdraaipunten aan te maken.

Een systeemherstelpunt vinden
Een systeemherstelpunt vinden

instructies:

Stap 1

Om het systeem te herstellen, is het beter om het punt te kiezen dat het dichtst bij de datum ligt waarop de storing optrad. Als u Windows XP hebt, selecteert u in het menu Start Programma's, vervolgens Bureau-accessoires, Systeemwerkset en Systeemherstel.

Stap 2

Selecteer in het dialoogvenster "Systeemherstel" de positie "Herstellen naar een eerdere staat …" en klik op "Volgende". In het volgende venster ziet u de kalender voor de huidige maand met de datums waarop de herstelpunten zijn gemaakt. Als u het systeem gaat herstellen, markeert u de gewenste dag en klikt u op "Volgende".

Stap 3

Er zijn andere manieren om herstelpunten te vinden. Gebruik de Win + R-toetsen om de zoekbalk te openen en voer de opdracht msconfig in. Ga naar het tabblad "Service" en selecteer de optie "Systeemherstel". Klik op "Volgende" en in een nieuw venster ziet u een kalender met datums voor het maken van terugdraaipunten.

Stap 4

Start je computer opnieuw op. Druk na de POST-piep op de F8-toets. Selecteer "Veilige modus" in het opstartmodusmenu. Antwoord "Nee" op de vraag over het blijven werken in deze modus. Daarna begint het systeemherstelproces en wordt u gevraagd een terugdraaipunt te selecteren. U kunt ook een herstelpunt selecteren in de modus Laatst bekende goede configuratie.

Stap 5

Voer in Windows Vista de systeemopdracht in de zoekbalk in en vink de optie Systeem in het dialoogvenster aan. Het dialoogvenster Systeembeheer wordt geopend. Hetzelfde venster kan worden opgeroepen vanuit het "Configuratiescherm" door op het pictogram "Systeem" te klikken.

Stap 6

Volg de link "Systeembeveiliging". Selecteer het tabblad Systeembeveiliging van de applet Systeemeigenschappen. Klik op de knop Systeemherstel en vervolgens op Volgende om een ​​lijst met terugdraaipunten te zien.

Stap 7

Selecteer in Windows 7 in het Configuratiescherm Herstel. Klik in het nieuwe venster op "Start Systeemherstel" en "Volgende". Het systeem biedt een lijst met herstelpunten waaruit u kunt kiezen.

Populair per onderwerp