Wat Is Een Computer

Inhoudsopgave:

Wat Is Een Computer
Wat Is Een Computer

Video: Wat Is Een Computer

Video: Wat is een computer? 2022, December
Anonim

Een computer is een elektronische computer die in staat is een vooraf bepaalde reeks bewerkingen uit te voeren, een programma genaamd. Het woord "computer" komt uit het Engels om te berekenen ("berekenen") en computer ("rekenmachine"). Aanvankelijk werd een computer een persoon genoemd die rekenkundige berekeningen uitvoerde. Bovendien kon hij in een aantal gevallen mechanische apparaten gebruiken. Vervolgens begon het woord "computer" machines te noemen die computerbewerkingen uitvoerden. Tegenwoordig zijn moderne computers in staat om honderden verschillende taken uit te voeren, zelfs indirect die niets met wiskunde te maken hebben.

Wat is een computer
Wat is een computer

Computerclassificatie

Moderne computers zijn, afhankelijk van hun doel, onderverdeeld in verschillende typen, die op hun beurt zijn onderverdeeld in typen:

I. Rekenmachine

II. Consolecomputer

III. Minicomputer

IV. Mainframe

V. Persoonlijke computer:

- desktop pc;

- notitieboekje;

- subnotebook:

een) netbook

b) smartbook;

- de tablet

- spelcomputer

- PDA (zakcomputer)

- communicator

- smartphone.

Vi. Werkstation

Vi. Server

Vii. Supercomputer

Er zijn ook gespecialiseerde computers waar maar een beperkt aantal mensen toegang toe heeft: DNA-computers, neurocomputers, biocomputers, moleculaire computers.

Waar is een desktopcomputer van gemaakt?

Het belangrijkste onderdeel van elke vaste desktopcomputer is de systeemeenheid. Alle andere apparaten (monitor, muis, toetsenbord, enzovoort) zijn erop aangesloten. Dat is de reden waarom het woord "computer" soms niet het hele systeem betekent, maar alleen de systeemeenheid. In dit geval worden de rest van de apparaten randapparatuur genoemd, omdat ze alleen de uitvoering van taken vergemakkelijken. Het "brein" van de systeemeenheid is de processor. Het hecht aan het moederbord. Naast de processor, een netwerk-, geluids- en videokaart worden RAM-kaarten in het moederbord gestoken. Het "moederbord" zelf is uitgerust met controllers (modules voor het aansturen van randapparatuur). In de systeemeenheid bevindt zich een voeding die de borden van stroom voorziet. Bovendien bevinden harde schijven (harde schijven) zich in de behuizing van de systeemeenheid, waarop alle informatie is opgeslagen, inclusief het besturingssysteem. Geen enkele systeemeenheid zal werken zonder koelsystemen en een aan/uit-bedieningspaneel te installeren.

Invoerapparaten omvatten voornamelijk het toetsenbord en de muis. Tot voor kort was een desktopcomputer niet denkbaar zonder hen. Tegenwoordig worden echter veel touchscreen-displays gebruikt, waarop informatie kan worden ingevoerd door met een vinger op een virtueel paneel te drukken dat op het scherm wordt geopend.

Joysticks, webcams, microfoons worden ook wel invoerapparaten genoemd

Alle bovenstaande apparaten voor het invoeren van informatie werken op verzoek van een persoon. DVD-ROM of kaartlezer leest informatie van externe media, gehoorzaam aan de commando's van het besturingssysteem. Soms zijn ze onderverdeeld in een aparte ondersoort, schijven van externe gegevensdragers genoemd.

Informatie-uitvoerapparaten zijn een monitor en een printer. Maar als u met de eerste dynamisch veranderende informatie in grafische vorm kunt zien, kan de tweede alleen statische pagina's op papier weergeven. Een belangrijk randapparaat voor uitvoer is het audiosysteem (luidsprekers of koptelefoons).

Er zijn ook een aantal apparaten die niet in bovenstaande classificatie passen: routers, modems, externe harde schijven, USB-lampen en warmhoudbekers, en honderden andere.

Populair per onderwerp