Een Gescand Document Vertalen Naar Word

Inhoudsopgave:

Een Gescand Document Vertalen Naar Word
Een Gescand Document Vertalen Naar Word
Anonim

Als u een elektronische kopie van een afgedrukt document nodig heeft, is de scanner een onmisbare hulp. Vaak is het echter nodig om een ​​gescand document niet alleen in grafisch formaat, maar ook in tekstformaat te hebben.

Een gescand document vertalen naar Word
Een gescand document vertalen naar Word

Het is nodig

FineReader of vergelijkbaar programma

instructies:

Stap 1

Om een ​​gescand document naar Word te vertalen, moet u de tekst erop herkennen. Gebruik hiervoor een programma zoals ABBYY FineReader, ontworpen om dergelijke problemen op te lossen. Bovendien kunt u met behulp van de interface van dit programma ook documenten scannen. Als analoog van FineReader kunt u programma's gebruiken zoals CuneiForm, Readiris Pro, Free OCR, SimpleOCR, enz.

Stap 2

Om tekst in een gescand document te herkennen, opent u het document in het door u gekozen programma. Als het document uit meerdere pagina's bestaat, geeft u het paginabereik op dat u wilt herkennen. U kunt ook het gebied op de pagina specificeren dat moet worden herkend. Bovendien kunt u de taal van de tekst in het herkende document, veldwaarden en andere parameters selecteren. Klik op de knop "Herkennen".

Stap 3

Na voltooiing van de herkenningsprocedure wordt de resulterende tekst in een extra venster geopend. U kunt het controleren en handmatig wijzigingen aanbrengen, eventuele fouten corrigeren die door het programma zijn gemaakt. U kunt deze stap overslaan en direct na het opslaan van het document terugkeren naar het bewerken van de tekst. Klik vervolgens op de knop "Opslaan".

Stap 4

U wordt gevraagd om de bewerkte tekst in een van de verschillende indelingen op te slaan. We zijn geïnteresseerd in het Microsoft Word-formaat. Selecteer het.doc-formaat, geef het opgeslagen document een naam en sla het op. De taak is voltooid - het gescande document is vertaald in Word.

Populair per onderwerp