Een Foto Maken Vanaf De Monitor

Inhoudsopgave:

Een Foto Maken Vanaf De Monitor
Een Foto Maken Vanaf De Monitor

Video: Een Foto Maken Vanaf De Monitor

Video: Hoe maak je 3D LUT profielen in Photoshop 2022, December
Anonim

Een foto van een monitor wordt een screenshot genoemd. Schermafbeeldingen zijn erg handig als u ze als illustraties voor instructies gebruikt of als de inhoud die in de schermafbeelding is vastgelegd, later is verwijderd. U kunt een foto maken vanaf de monitor met zowel standaardtools voor het besturingssysteem als software van derden.

Een foto maken vanaf de monitor
Een foto maken vanaf de monitor

instructies:

Stap 1

Om schermafbeeldingen te maken, is er een speciale knop genaamd PrintScreen op het toetsenbord van de computer. Deze knop bevindt zich meestal links van de F12-toets. Om een ​​screenshot van het scherm te maken, hoeft u alleen maar op deze knop te klikken en de afbeelding wordt op het klembord van het besturingssysteem geplaatst. Op laptops heeft deze toets meestal twee functies en wordt de screenshot-functie alleen geactiveerd in combinatie met de Fn-functietoets. En als u niet van het hele scherm een ​​screenshot wilt maken, maar van een apart venster, moet u bij het indrukken van PrtSc (of de combinatie Fn + PrtSc) ook op de Alt-toets drukken.

Stap 2

Nadat u de foto van de monitor op het klembord hebt geplaatst, start u een grafische editor (Photoshop, Paint) en maakt u er een nieuw bestand in. Nadat u een nieuw bestand hebt gemaakt, drukt u achtereenvolgens op de opdrachten "Bewerken" - "Plakken" of op de sneltoets Ctrl + V. Kies hoe u de schermafbeelding wilt invoegen - als een nieuwe laag of als een nieuwe afbeelding. Klik daarna op "Bestand" - "Opslaan als …" en sla de foto van de monitor op in het vereiste formaat en de gewenste kwaliteit. De resulterende afbeelding kan op een computer worden geopend als een gewone foto, geüpload naar internet, dat wil zeggen dat u alles kunt doen wat u met gewone afbeeldingen kunt doen.

Stap 3

Screenshots kunnen ook worden gemaakt met verschillende programma's, waaronder gratis (zoals SnapaShot). Dergelijke programma's kunnen, naast het maken van schermafbeeldingen, taken uitvoeren voor de eenvoudigste bewerking van de resulterende afbeeldingen. Het is handig om schermafbeeldingen van webpagina's te maken met speciale browserextensies, die ook rechtstreeks in het webbrowservenster kunnen worden bewerkt. Met sommige programma's kunt u zelfs geanimeerde inhoud op webpagina's of op uw beeldscherm vastleggen.

Populair per onderwerp