Hoe De Rechterknop Uit Te Schakelen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Rechterknop Uit Te Schakelen?
Hoe De Rechterknop Uit Te Schakelen?

Video: Hoe De Rechterknop Uit Te Schakelen?

Video: Sticky Keys uitschakelen in Windows 10 2022, December
Anonim

In het Windows-besturingssysteem is het mogelijk om de muisknoppen aan te passen aan uw voorkeuren en mogelijkheden. De meegeleverde rechterknop is in de eerste plaats handig voor linkshandigen, maar voor mensen met een rechterhand zijn dergelijke instellingen buitengewoon onhandig en ongebruikelijk. Om de rechtermuisknop uit te schakelen, moet u verschillende acties uitvoeren.

Hoe de rechterknop uit te schakelen?
Hoe de rechterknop uit te schakelen?

instructies:

Stap 1

Bel vanuit het menu "Start" "Configuratiescherm". Afhankelijk van de instellingen van een bepaalde computer, is het paneel mogelijk onmiddellijk beschikbaar of bevindt het zich in het gedeelte "Instellingen". Ga in het geopende venster naar de categorie "Printers en andere hardware" en selecteer het pictogram "Muis". Als het "Configuratiescherm" een klassieke uitstraling heeft, klikt u direct op het gewenste pictogram. Er wordt een nieuw dialoogvenster geopend.

Stap 2

Ga in het venster Muiseigenschappen naar het tabblad Muisknoppen. Verwijder in het gedeelte "Toetsconfiguratie" de markering uit het veld tegenover de regel "Toetstoewijzing wijzigen". De nieuwe instellingen worden onmiddellijk van kracht, dus activeer de volgende commando's met de linkermuisknop. Klik op de knop "Toepassen" onderaan het venster en op de knop "OK" (of het X-pictogram) om het eigenschappenvenster te sluiten.

Stap 3

Met het dialoogvenster "Eigenschappen: muis" kunt u niet alleen de toewijzing van knoppen wijzigen, maar ook het apparaat configureren om in de optimale en comfortabele modus voor u te werken. Als u dubbelklikt om mappen te openen en toepassingen te starten, stelt u de dubbelkliksnelheid in met de schuifregelaar op het tabblad Muisknoppen.

Stap 4

Om het uiterlijk van de muiscursor te wijzigen, gaat u naar het tabblad "Aanwijzers". Gebruik de vervolgkeuzelijst om het gewenste type cursors in te stellen. Stel op het tabblad "Wiel" het aantal regels in waarmee de pagina wordt verplaatst wanneer u met het muiswiel scrolt. Klik na het instellen op de knop "Toepassen" en sluit het venster.

Stap 5

Als u dubbelklikken wilt verwijderen om bestanden en mappen op te roepen, opent u een willekeurige map op uw computer. Selecteer in de bovenste menubalk in het gedeelte Extra de optie Mapopties. Ga in het dialoogvenster dat wordt geopend naar het tabblad "Algemeen". Stel in het gedeelte 'Klikken' de markering in tegenover de tijdlijn 'Openen met één klik, selecteren met aanwijzer'. Klik op de knop Toepassen en sluit het venster Eigenschappen.

Populair per onderwerp