Hoe Het Bureaublad Te Repareren

Inhoudsopgave:

Hoe Het Bureaublad Te Repareren
Hoe Het Bureaublad Te Repareren

Video: Hoe Het Bureaublad Te Repareren

Video: Hoe Het Bureaublad Te Repareren
Video: HOW TO FIX COMPUTER WIRE BASIC 2024, Mei
Anonim

Het bureaublad is het gebied dat voor je verschijnt nadat je de computer hebt aangezet en het besturingssysteem hebt geladen. Hier begint uw werk met alle bestanden en mappen op uw computer. Om de een of andere reden kunnen uw bureaubladinstellingen misgaan. U kunt het bureaublad, het hele uiterlijk, in een paar minuten repareren.

Hoe het bureaublad te repareren
Hoe het bureaublad te repareren

instructies:

Stap 1

Alle werkzaamheden om het uiterlijk van het bureaublad te herstellen, vinden plaats in het venster "Eigenschappen: Weergave". Het is niet moeilijk om dit venster te openen. Klik met de rechtermuisknop op het gebied van het bureaublad dat vrij is van mappen en bestanden en selecteer de regel "Eigenschappen" in het vervolgkeuzemenu dat verschijnt (deze komt als laatste in de lijst met opdrachten). Klik erop met een willekeurige muisknop.

Stap 2

Pas de schermresolutie aan. Het uiterlijk van het bureaublad, de grootte van pictogrammen en lettertypen, het effect van de nabijheid of afstand van objecten op het beeldscherm hangt ervan als geheel af. Ga hiervoor naar het tabblad "Parameters" (uiterst aan de rechterkant) door erop te klikken met de linkermuisknop. Gebruik de "schuifregelaar" in het gedeelte "Schermresolutie" om de resolutie in te stellen die comfortabel is voor uw waarneming.

Stap 3

Het tabblad Uiterlijk is verantwoordelijk voor de kleur van de menubalk Start en het kleurenschema van de mappen. Kies met behulp van de lijnen van het vervolgkeuzemenu een kleurenschema dat prettig is voor het oog. Boven aan het venster kunt u zien hoe de nieuwe skin eruit zal zien. Pas het schaduweffect aan met de knop Effecten. U kunt meer in detail werken en het uiterlijk van de vensters aanpassen met de knop "Geavanceerd". Stel een leesbare lettergrootte in.

Stap 4

Het tabblad Screensaver bepaalt hoe uw bureaublad eruitziet wanneer deze is gepauzeerd (dat wil zeggen, wanneer de computer is ingeschakeld, maar u geen muis- of toetsenbordinvoer gebruikt). Als het welkomstscherm is ingesteld op (Nee), wordt het scherm na een bepaalde tijd gewoon uitgeschakeld, als een andere waarde wordt geselecteerd, wordt het geanimeerde thema gebruikt. In het veld "Interval" kunt u het aantal minuten instellen waarna de screensaver op het scherm verschijnt.

Stap 5

Het tabblad "Bureaublad" is verantwoordelijk voor het bureaubladthema, dat wil zeggen de afbeelding die u als achtergrond hebt ingesteld. U kunt het selecteren uit de lijst in het gedeelte "Achtergrond" of uw eigen thema instellen door het pad ernaartoe op te geven via de knop "Bladeren". Als zo'n afbeelding niet bestaat, wordt het bureaublad gevuld met een effen achtergrond. De achtergrondkleur kan worden geselecteerd in het vervolgkeuzemenu in het gedeelte "Kleur". Als het palet niet de kleur bevat die u nodig hebt, klikt u op de knop "Overige" om het hele palet uit te vouwen.

Stap 6

Het tabblad "Thema" is verantwoordelijk voor het ontwerp van de werkgebieden van het besturingssysteem als geheel (mappen, achtergrond, vensterkleuren, uiterlijk, lettergrootte, enz.). Het is goed om het te gebruiken als alles bij je past in een bepaald onderwerp. Als u het thema individueler wilt maken, stelt u de "basis" op dit tabblad in en past u al het andere aan met behulp van de andere tabbladen naar uw wens. Als je een thema hebt gedownload, bijvoorbeeld van internet, kun je het via hetzelfde tabblad installeren. Klik in het vervolgkeuzemenu op de regel "Bladeren" en geef het pad naar het onderwerp op.

Stap 7

Om het werken met het venster "Eigenschappen: Weergave" te beëindigen, klikt u op de knop "Toepassen" (hiermee worden de aangebrachte wijzigingen opgeslagen) en op de knop "OK" of klik met de linkermuisknop op het pictogram "X" in de rechterbovenhoek van het raam.

Aanbevolen: