Hoe Maak Je Een Fotocollage

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Fotocollage
Hoe Maak Je Een Fotocollage

Video: Hoe Maak Je Een Fotocollage

Video: Hoe Maak Je Een Fotocollage
Video: Een fotocollage maken (Photoshop) 2024, Mei
Anonim

Je kunt foto's als aandenken op verschillende manieren bewaren: print ze en plaats ze in een album, bewerk ze tot een slideshow, een video of maak een collage. Bovendien kunt u voor het maken van een collage van foto's zelfs eenvoudige grafische toepassingen gebruiken.

Hoe maak je een fotocollage
Hoe maak je een fotocollage

Noodzakelijk

  • - Programma "Fotocollage";
  • - digitale foto's.

instructies:

Stap 1

Om een fotocollage te maken, heb je een speciaal programma nodig, bijvoorbeeld "Fotocollage". Selecteer vooraf de foto's waarvan je een collage gaat maken en rangschik ze in één map.

Stap 2

Start het programma en selecteer het item "Een nieuw project maken". Geef het type project aan: clean (hier moet je alles zelf maken), paginasjablonen of collagesjablonen.

Stap 3

Als u het item "Paginasjablonen" hebt geselecteerd, geeft u in het linkerdeel van het nieuwe venster de projectstijl op: eenvoudig, gestructureerd, chaotisch, palaroid-stijl, origineel. Als je besluit om direct naar de selectie van sjablonen te gaan, geef dan aan welke stijl je op je collage wilt toepassen. Er zijn er verschillende in het programma: eenvoudig, kinderen, bruiloft, nieuwjaar, seizoenen, reizen, oud, abstract.

Stap 4

Voor het gemak van het werken in het programma is er een voorbeeldvenster, waarin de soorten mogelijke collages worden weergegeven. Kies het meest geschikte foto-ontwerp en klik op de knop "Volgende" of dubbelklik op de collage die je leuk vindt.

Stap 5

Stel in het volgende venster de paginaparameters in: breedte, hoogte, afbeeldingsresolutie, paginaoriëntatie (staand of liggend), of laat de standaardinstellingen. Klik vervolgens op de knop "Voltooien".

Stap 6

Vervolgens opent in een nieuw venster een sjabloon voor uw toekomstige collage, waarin u alleen de eerder geselecteerde foto's hoeft toe te voegen. Om dit te doen, geeft u in het linkerdeel van het werkvenster de locatie van de map met afbeeldingen op, opent u deze en sleept u de foto's naar de sjabloon. Indien nodig kunt u het formaat van de foto rechtstreeks op de sjabloon wijzigen door de hoek van het afbeeldingskader te slepen.

Stap 7

Onderaan het werkvenster bevinden zich items "Achtergrond", "Tekst en decoraties", waarmee u uw collage individualiteit en originaliteit kunt geven. In het gedeelte "Achtergrond" kunt u een achtergrondkleur, textuur, verloop kiezen of een andere afbeelding instellen als achtergrond van de foto. Om dit te doen, drukt u op de knop "Afbeelding selecteren" en opent u de map met de afbeelding die u nodig hebt. Selecteer het type achtergrondontwerp: centreren, uitrekken of vullen. In het menu Tekst en decoraties kun je tekst, thema-afbeeldingen of vormen aan je foto toevoegen. In het menu "Effecten en Frames" - pas maskers, filters toe.

Stap 8

Wanneer de collage is voltooid, klikt u op de knop Opslaan in de werkbalk bovenaan het scherm en selecteert u een van de voorgestelde opslagopties.

Stap 9

U kunt de voltooide collage rechtstreeks in het programma afdrukken. Klik hiervoor op de knop "Afdrukken" met het printerpictogram, selecteer de printer, geef de afdrukinstellingen op en klik op "Afdrukken".

Aanbevolen: