Hoe Maak Je Een Normaal Kader In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Normaal Kader In Photoshop
Hoe Maak Je Een Normaal Kader In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Een Normaal Kader In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Een Normaal Kader In Photoshop
Video: Dingen weghalen met Inhoud Behouden (Photoshop) 2024, Mei
Anonim

Er zijn veel manieren om frames te maken met behulp van Photoshop-tools. De eenvoudigste kaders kunnen worden gemaakt door het formaat van het canvas te wijzigen, een lijn toe te voegen of een selectie langs de randen van de afbeelding te maken. Deze methoden kunnen indien nodig worden gecombineerd.

Hoe maak je een normaal kader in Photoshop
Hoe maak je een normaal kader in Photoshop

Noodzakelijk

  • - Photoshop-programma;
  • - Foto.

instructies:

Stap 1

Open de afbeelding waaraan u een kader gaat toevoegen in een grafische editor en selecteer de volledige inhoud van de laag door op Ctrl + A te drukken of door de optie Alles van het menu Selecteren te gebruiken.

Stap 2

Pas de optie Rand toe uit de groep Wijzigen van het menu Selecteren. Geef in het geopende venster de breedte van de te maken rand op in pixels. Verf het resulterende frame met kleur met behulp van de Brush Tool of Paint Bucket Tool.

Stap 3

Voordat u een kader met een lijn maakt, gebruikt u de optie Laag van achtergrond in de groep Nieuw van het menu Laag. Dit maakt de laag bewerkbaar.

Stap 4

Open de lijnopties met de lijnoptie in de groep Laagstijl van het menu Laag. Selecteer Binnen in de lijst Positie. Klik op het kleurstaal in het instellingenvenster en selecteer de kleur van het te maken frame. Meestal is het wit, zwart of grijs. Verplaats de schuifregelaar Grootte om de breedte van het kader aan te passen.

Stap 5

Op deze manier kunt u een frame maken dat uit meerdere kleuren bestaat. Om dit te doen, maakt u, nadat u een streek aan de laag hebt toegevoegd, een nieuwe laag boven de omlijnde foto met behulp van de optie Laag van de groep Nieuw van het menu Laag. Druk op de combinatie Ctrl + Alt + Shift + E. Als gevolg hiervan verschijnt een kopie van de afbeelding met een streek, maar zonder een laagstijl op een nieuwe laag.

Stap 6

Pas de optie Stroke toe op de nieuwe laag, maar selecteer Centreren als de positie van de streek. Laat het gewicht van de toegevoegde lijn hetzelfde en pas de kleur aan zodat beide frames, oud en nieuw, zichtbaar zijn.

Stap 7

Een eenvoudig kader kan worden gemaakt door de canvasgrootte met een paar pixels te vergroten. Gebruik hiervoor de optie Canvasgrootte in het menu Afbeelding. Vink in het geopende venster het selectievakje Relatief aan en selecteer pixels als maateenheden.

Stap 8

Selecteer in het veld Kleur canvasextensie de kleur van het deel van het canvas dat rond de afbeelding zal verschijnen. Klik hiervoor op de rechthoek met het kleurvoorbeeld. Voer in de velden Breedte en Hoogte het aantal pixels in waarmee het formaat van het canvas wordt gewijzigd. Om een rand van drie pixels te krijgen, moet u de hoogte en breedte van het canvas met zes pixels vergroten.

Stap 9

Je kunt het canvas op deze manier meerdere keren vergroten. Door tijdens het transformatieproces de verschillende kleuren van het canvas aan te passen, krijg je een lijst die uit meerdere kleuren bestaat.

Aanbevolen: