Hoe Sockets In Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe Sockets In Te Schakelen
Hoe Sockets In Te Schakelen

Video: Hoe Sockets In Te Schakelen

Video: Hoe Sockets In Te Schakelen
Video: Schakelen | Zo schakel je een auto zonder te schokken! 2024, Mei
Anonim

Sockets worden in de programmeertaal (PL) PHP gebruikt om informatie uit te wisselen met een server. Sommige toepassingen vereisen het gebruik van sockets voor gegevensoverdracht en het schrijven van serviceparameters. Om de verbindingsmodus met de server in te schakelen, gebruikt u de functie fsockopen (), waar de noodzakelijke verbindingsparameters zijn ingesteld.

Hoe sockets in te schakelen
Hoe sockets in te schakelen

instructies:

Stap 1

De functie fsockopen () heeft de volgende syntaxis:

fsockopen (hostnaam, poort);

In dit geval is hostnaam de naam van de server die wordt benaderd via sockets en een kanaal opent voor gegevensoverdracht. De poortwaarde is een getal dat overeenkomt met de poort die wordt gebruikt om toegang te krijgen tot de server.

Stap 2

Gebruik een teksteditor om deze code in uw PHP-bestand te schrijven om de socketgegevensuitwisseling te starten. Om bijvoorbeeld verbinding te maken met een specifieke server.com op poort 120, voert u de volgende opdrachten in:

<? php

$ serv = "server.com";

$ serv_port = 120;

$ open_con = fsockopen ($ serv, $ serv_port);

Als (! $ Open_con) {

Uitgang (); } else {Echo “verbinding gemaakt”;

$ tijdelijk = fgets ($ open_con, 1024); }

?>

Stap 3

Deze code kent de variabelen corresponderende waarden toe met de servernaam ($ serv) en het poortnummer ($ serv_port). Als er geen verbinding met de server is, beëindigt het script zijn werk via de opdracht exit (). Als de verbinding succesvol is, geeft het programma een melding weer over het maken van de verbinding en slaat het de parameters op in de $ temporale variabele.

Stap 4

Na het gebruik van fsockopen (), kunt u functies gebruiken om bestanden te manipuleren en gegevens op te halen. Dus, naast de bovengenoemde fgets (), kun je fwrite () gebruiken om een bestand te schrijven, fclose () om te sluiten of feof () om te controleren of het einde van het bestand is bereikt. Op deze manier kunt u enkele gegevens vastleggen die worden verzonden door de server waarmee u verbinding hebt gemaakt. Bijvoorbeeld:

$ data_con = "GET / HTTP / 1.1 / r / n";

$ data_con. = "Verbinding: Sluit / r / n / r / n";

fwrite ($ open_con, $ data_con);

$ fclose ($ open_con);

Stap 5

Dit verzoek leest de GET-headers die door de server zijn verzonden en schrijft vervolgens de verbindingsgegevens ervan met de bijbehorende parameters die zijn geschreven in de $ data_con-variabele. Het einde van het schrijven naar een bestand wordt georganiseerd met behulp van de functie fclose ().

Stap 6

Het openen van een socket en het schrijven van verbindingsgegevens is voltooid. Sla het bestand op en upload het om te testen op uw hosting of lokale server.

Aanbevolen: