Programma's Wijzigen

Inhoudsopgave:

Programma's Wijzigen
Programma's Wijzigen

Video: Programma's Wijzigen

Video: Programma's Wijzigen
Video: Koppeling programma wijzigen 2024, Mei
Anonim

Met besturingssystemen van de Windows-familie kunt u specifieke taken op verschillende beschikbare manieren of programma's uitvoeren. Uw computer kan bijvoorbeeld een dozijn audiospelers hebben geïnstalleerd, maar het selectievakje "Standaard" heeft er slechts één van allemaal.

Programma's wijzigen
Programma's wijzigen

Noodzakelijk

Configureren van de applet "Standaardprogramma's selecteren"

instructies:

Stap 1

In feite kun je absoluut alle programma's gebruiken, maar uiteindelijk komt de gebruiker tot het feit dat hij programma's heeft die hij constant gebruikt. In de regel hebben de meeste programma's het potentieel om hun waarden automatisch toe te wijzen aan de bestandstypen die worden gebruikt, maar in sommige gevallen moet u dit zelf doen.

Stap 2

Om de applet "Standaardprogramma's selecteren" te starten, klikt u op het menu "Start" en selecteert u het juiste item aan de rechterkant van het menu als de stijl "Modern" is, en in de linkerkolom voor "Klassiek" ontwerp. In sommige gevallen bevindt dit item zich mogelijk in het gedeelte "Alle programma's", afhankelijk van de versie van het besturingssysteem.

Stap 3

Als u het item dat u zoekt niet kunt vinden, selecteert u Configuratiescherm in het menu Start en voert u Programma's toevoegen of verwijderen uit. Let in het geopende venster op de linkerkolom, selecteer het laatste item "Selecteer standaardprogramma's".

Stap 4

U bevindt zich nu in het programmakeuzevenster. Vink het vakje naast 'Overig' aan. In de lijst die wordt geopend, kunt u voor elk element zijn eigen waarde toewijzen in de vorm van een uitvoerbaar programma. Kies bijvoorbeeld Mozilla Firefox in plaats van Internet Explorer als browser en gebruik AIMP in plaats van Windows Media Player.

Stap 5

Om de bewerking van het wijzigen van de automatisch gestarte applicaties te voltooien, klikt u op de knop "OK". Ga naar de map bestanden en dubbelklik erop, controleer of het nieuw opgegeven programma standaard wordt geopend.

Stap 6

Niet alle programma's worden echter weergegeven in de applet Programma's selecteren. Daarom is er ook een handmatige wijzigingsmethode. Om dit te doen, klikt u met de rechtermuisknop op het bestand dat wordt getest en selecteert u "Openen met".

Stap 7

Selecteer in het geopende venster het programma, vink het vakje aan naast "Gebruik het voor alle bestanden van dit type" en klik op "OK". Als dit programma niet in de lijst staat, klikt u op de knop "Bladeren", specificeert u het pad naar het uitvoerbare bestand van het programma en klikt u op de knop "Openen".

Aanbevolen: