Netwerkstuurprogramma's Installeren Install

Inhoudsopgave:

Netwerkstuurprogramma's Installeren Install
Netwerkstuurprogramma's Installeren Install

Video: Netwerkstuurprogramma's Installeren Install

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Het stuurprogramma van de draadloze netwerkadapter opnieuw installeren via Apparaatbeheer in Windows 2023, Februari
Anonim

Een computer bevat veel verschillende apparaten die een breed scala aan taken uitvoeren. Dit is een videokaart waarmee een beeld op het scherm verschijnt, en een geluidskaart om geluid en spraak na te bootsen, en een netwerkkaart waarmee een computer verbonden kan worden met internet en een lokaal netwerk. Alle apparaten kunnen niet worden opgesomd! Om ervoor te zorgen dat het besturingssysteem ze kan detecteren en ermee kan communiceren, zijn speciale programma's nodig, die stuurprogramma's worden genoemd.

Netwerkstuurprogramma's installeren install
Netwerkstuurprogramma's installeren install

instructies:

Stap 1

Als een van de apparaten op uw computer niet wil werken, moet u eerst controleren of er een specifiek stuurprogramma op uw computer is geïnstalleerd dat overeenkomt met uw besturingssysteem.

Om aan de slag te gaan in Windows XP, klikt u met de rechtermuisknop op de snelkoppeling "Deze computer" en zoekt u "Eigenschappen", navigeert u vervolgens naar het tabblad "Hardware" en klikt u op de knop "Apparaatbeheer". Selecteer in Windows Vista of Windows 7 in plaats van het tabblad Algemeen het gedeelte Apparaatbeheer aan de linkerkant van het venster.

Stap 2

In het gedeelte Apparaatbeheer worden alle apparaten op uw computer weergegeven. Zowel interne als externe apparaten worden hier getoond. Onder de vele apparaten kunnen er apparaten zijn die zijn gemarkeerd met pictogrammen met een vraag- of uitroepteken. Deze pictogrammen waarschuwen u dat de vereiste stuurprogramma's voor dit apparaat niet of onjuist zijn geïnstalleerd.

Stap 3

In dit geval moet u een schijf met de benodigde stuurprogramma's in het computerstation plaatsen, als ze er niet zijn, moet u de stuurprogramma's van internet downloaden. Klik in het venster met de rechtermuisknop op het geselecteerde apparaat en selecteer "Stuurprogramma's bijwerken …".

Selecteer de gewenste installatie: vergeet vanaf schijf of map niet aan het besturingssysteem te vertellen in welke map of schijf de te installeren stuurprogramma's zich bevinden. Wacht een paar seconden totdat Windows de stuurprogramma's heeft geïnstalleerd, uw probleemapparaat zal actief en correct gaan werken.

Zoals u kunt zien, is het niet moeilijk om de benodigde stuurprogramma's te installeren. Het belangrijkste is om het juiste apparaat te kiezen waarvoor de driver moet worden geïnstalleerd en om het programma te vinden dat geschikt is voor uw versie van het besturingssysteem. En, natuurlijk, verlies de stuurprogramma's die bij de aankoop van een computer of andere apparaten worden geleverd niet.

Populair per onderwerp