Hoe Kies Je De Beste Netwerkkaart

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je De Beste Netwerkkaart
Hoe Kies Je De Beste Netwerkkaart

Video: Hoe Kies Je De Beste Netwerkkaart

Video: Hoe Kies Je De Beste Netwerkkaart
Video: ASUS XG-C100C 10 Gbit netwerkkaart review - Hardware.Info TV (4K UHD) 2024, Mei
Anonim

Een netwerkkaart is een apparaat dat in een computer is geïnstalleerd om internet te ondersteunen. Elk bord heeft zijn eigen kenmerken die de snelheid en stabiliteit van de verbinding beïnvloeden. Afhankelijk van deze parameters en de vereisten van de internetverbinding, moet u een geschikte kaart kiezen.

Hoe kies je de beste netwerkkaart
Hoe kies je de beste netwerkkaart

Snelheid van de verbinding

Bij het kopen van een netwerkkaart is de belangrijkste parameter de gerealiseerde verbindingssnelheid. Tegenwoordig zijn de meest betaalbare apparaten op de markt apparaten met de mogelijkheid om 100 Mbit / s of 1 Gb / s van het internetkanaal aan te sluiten. Als u van plan bent de kaart alleen voor internet te gebruiken, kunt u kiezen voor de goedkopere optie met een bandbreedte tot 100 Mbps. Als je echter van plan bent om te organiseren of verbinding te maken met een lokaal netwerk, heb je een snellere 1 Gb / s-kaart nodig.

De meeste netwerkkaarten ondersteunen PCI- en PCI-E (PCI-Express)-interfaces en worden in de overeenkomstige sleuf op het moederbord geïnstalleerd.

De meeste moderne moederborden zijn al uitgerust met een netwerkmodule, die meestal een snelheid heeft van 100 Mbps. Als je een ingebouwde interface hebt, moet je alleen een insteekkaart kopen als je toegang wilt krijgen tot het aansluiten van extra kaarten met een hogere snelheid van 1 Gb / s.

Draadloze netwerkkaarten

Om draadloze internettoegang op uw computer te organiseren, moet u een gespecialiseerde Wi-Fi-netwerkkaart aanschaffen, waarmee u draadloos gegevens van uw thuisrouter kunt overbrengen. De kenmerken van dergelijke kaarten worden ook beperkt door de waarden van de beschikbare gegevensoverdrachtsnelheid en de ondersteunde standaarden, die echter volledig vertegenwoordigd zijn op de meeste nieuwe kaarten. Het is belangrijk dat de netwerkkaart draadloze datatransmissie ondersteunt in de 802.11b/g/n-normen.

extra kenmerken

Let bij het kiezen van een netwerkkaart ook op de fabrikant. Dus, bij het kiezen, moet u de producten van bedrijven zoals ASUS en D-Link bestuderen. Bedrijven bieden kwaliteitsadapters aan in verschillende prijsklassen. Even goede apparaten zijn verkrijgbaar bij Gembird, TP-Link, Zyxel en Netgear.

Een belangrijk kenmerk van een netwerkkaart is de aanwezigheid van een eigen processor, die het werk van uw computer aanzienlijk zal vergemakkelijken bij het downloaden van grote hoeveelheden gegevens met snelheden van meer dan 80 Mbps.

Een extra subprocessor neemt een deel van de belasting op zich, waardoor de prestaties van het hele systeem toenemen bij het laden van datapakketten.

De kosten van een netwerkkaart kunnen beginnen vanaf 200 roebel. en bereik 5000 p. De meest productieve netwerkkaarten zijn echter meer bedoeld voor serverapparatuur, die tegelijkertijd een groot aantal gebruikers van verkeer voorziet.

Aanbevolen: