Hoe De Achtergrond In De Gimp . Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe De Achtergrond In De Gimp . Te Verwijderen
Hoe De Achtergrond In De Gimp . Te Verwijderen

Video: Hoe De Achtergrond In De Gimp . Te Verwijderen

Video: Hoe De Achtergrond In De Gimp . Te Verwijderen
Video: GIMP achtergrond verwijderen 2024, Mei
Anonim

Het verwijderen van de achtergrond van een portret of foto van een object wordt uitgevoerd als de foto hierdoor onoverzichtelijk wordt of als u het onderwerp naar een andere achtergrond moet verplaatsen. Deze bewerking kan worden uitgevoerd met een rasterafbeeldingseditor, bijvoorbeeld GIMP.

Hoe de achtergrond in de Gimp. te verwijderen
Hoe de achtergrond in de Gimp. te verwijderen

instructies:

Stap 1

Zorg ervoor dat u een reservekopie maakt van de originele afbeelding (of sla deze op onder een andere naam en ga dan pas verder met de wijziging).

Stap 2

Om de achtergrond op de eerste manier te verwijderen, selecteert u het gereedschap Schaar. Teken ze rond de omtrek van het object waaromheen u de achtergrond wilt verwijderen. Nadat u de contour hebt gesloten, corrigeert u de posities van de punten en voegt u, indien nodig, nieuwe tussenliggende punten toe, waarvan de posities ook correct zijn. Klik daarna in het midden van het object en het pad wordt solide en de punten verdwijnen.

Stap 3

Kopieer het geselecteerde object door op Ctrl + C te drukken. Maak een nieuwe afbeelding die op dit object past. Selecteer daarbij de gewenste achtergrondkleur. Plak de inhoud van het klembord daar door op Ctrl + V te drukken. Selecteer het gereedschap Rechthoekig selecteren en klik op een punt buiten de omtrek. Sla het resultaat dan op onder een naam die nog niet bestaat. Op dezelfde manier kunt u de inhoud van het klembord in een bestaande afbeelding met een achtergrond plakken. Vergeet daarna niet om het object met de pijltjestoetsen naar de gewenste locatie te verplaatsen voordat u de selectie opheft.

Stap 4

U kunt ook doen zonder een nieuwe afbeelding te maken. Selecteer hiervoor in het menu "Bewerken" de optie "Selectie omkeren". Het object wordt niet langer geselecteerd, maar de achtergrond wordt dat wel. Om het te verwijderen, drukt u op Ctrl + K in de oude versie van GIMP en op Ctrl + X in de nieuwere versie. Selecteer daarna de gewenste achtergrondkleur en voer de bewerking "Afbeelding" - "Afbeelding afvlakken" uit.

Stap 5

Om de achtergrond op de tweede manier te verwijderen, gebruikt u het gereedschap Eraser in plaats van het gereedschap Schaar. Selecteer de gewenste achtergrondkleur en stel vervolgens de diameter van de gum in zodat ze gemakkelijk de achtergrond rond het object kunnen wissen. Nadat u de ruimte eromheen hebt vrijgemaakt, verwijdert u de resterende delen van de achtergrond met het gereedschap Rechthoekige selectie en de sneltoets Ctrk + K (of Ctrl + X). Maak vervolgens de afbeelding plat zoals hierboven.

Stap 6

Om het object nu naar een andere achtergrond te verplaatsen, selecteert u het gereedschap Toverstaf en klikt u op een willekeurig punt van de achtergrond rond het object. Voer vervolgens de bewerking "Selectie" - "Selectie omkeren" uit. Druk op Ctrl+C. Open een bestand met een andere achtergrond, plak het object erin door op Ctrl + V te drukken, schakel het gereedschap Rechthoekige selectie in, pas de positie van het object aan met de pijltoetsen en klik vervolgens op een willekeurig punt op de achtergrond. Sla het resultaat op onder een andere naam.

Aanbevolen: