Hoe De Achtergrond In Photoshop Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe De Achtergrond In Photoshop Te Verwijderen
Hoe De Achtergrond In Photoshop Te Verwijderen

Video: Hoe De Achtergrond In Photoshop Te Verwijderen

Video: Hoe De Achtergrond In Photoshop Te Verwijderen
Video: Dingen weghalen met Inhoud Behouden (Photoshop) 2024, Mei
Anonim

Bij het maken van collages is het vaak nodig om de achtergrond van een afbeelding te vervangen of het hoofdelement naar een nieuwe achtergrond te verplaatsen. Adobe Photoshop biedt verschillende methoden voor deze bewerking.

Hoe de achtergrond in Photoshop te verwijderen
Hoe de achtergrond in Photoshop te verwijderen

instructies:

Stap 1

Als het hoofdstuk een zeer complexe vorm heeft, kan het gemakkelijker zijn om de achtergrond eromheen te selecteren. Druk op Q om over te schakelen naar de modus voor het snel bewerken van maskers, of gebruik deze optie in de werkbalk. Gebruik een harde zwarte borstel om over de achtergrond te schilderen die u wilt verwijderen. U zult zien dat de afbeelding bedekt is met een rode transparante film - een beschermend masker.

Stap 2

Als u per ongeluk het hoofdfragment raakt, stelt u de voorgrondkleur in op wit en schildert u over het gebied waarvan u het masker wilt verwijderen. Wanneer de achtergrond is overschilderd, drukt u nogmaals op Q om terug te keren naar de normale modus. Je zult zien dat er een selectie verschijnt rond het hoofdelement.

Stap 3

Er is een andere manier. Controleer de magnetische lasso ook op de werkbalk. Klik met de muis ergens op de omtrek van het object en beweeg de cursor over de omtrek. Als een element in kleur overgaat in de achtergrond, klik dan op moeilijke plaatsen op het object zodat de tool tinten kan onderscheiden. U kunt de frequentiewaarde van de plaatsingsfrequentie van de knoop verhogen om de vorm van het object nauwkeuriger te bepalen. Druk op Backspace om een foutieve stap ongedaan te maken.

Stap 4

U kunt een ander hulpmiddel uit de groep "Lasso" gebruiken - het hulpmiddel Lasso. De precisie van de selectie hangt alleen van u af - deze tool heeft geen complexe instellingen. Houd de linkermuisknop ingedrukt en omlijn het object.

Stap 5

Het gereedschap Pen is niet gemakkelijk te gebruiken, maar het kan worden gebruikt om zeer precieze lijnen te maken. Klik met de muis op een willekeurig punt op de grens tussen het object en de achtergrond en schets het hoofdfragment met een polylijn van korte segmenten.

Stap 6

Selecteer vervolgens het gereedschap Direct selecteren op de werkbalk en klik op de streek. Haak de bedieningsknoop met de muis en verander de selectieomtrek door deze te verplaatsen. Activeer opnieuw de "Pen" en klik met de rechtermuisknop op de omtrek van de streek. Selecteer de opdracht Selectie maken.

Stap 7

Nadat u het object met een van deze gereedschappen hebt geselecteerd, keert u de selectie om met Ctrl + Shift + I en drukt u op Delete of Backspace om de achtergrond te verwijderen.

Aanbevolen: