Een Transparante Laag Maken

Inhoudsopgave:

Een Transparante Laag Maken
Een Transparante Laag Maken

Video: Een Transparante Laag Maken

Video: Een Transparante Laag Maken
Video: Opslaan met transparante achtergrond (Photoshop) 2024, Mei
Anonim

Lagen in Photoshop zijn als een stapel glasplaten waarop een afbeelding wordt aangebracht. Als u een extra onderdeel aan de algemene tekening wilt toevoegen, dat kan worden verplaatst en bewerkt zonder de rest van de onderdelen aan te raken, moet dit onderdeel op een transparante laag liggen. Het maken van een dergelijke laag met Photoshop is een vrij eenvoudige stap.

Hoe maak je een transparante laag?
Hoe maak je een transparante laag?

Noodzakelijk

Photoshop-programma

instructies:

Stap 1

Met de grafische editor Photoshop kunt u een transparante laag genereren als achtergrondlaag van een nieuw document. Om het te maken, gebruikt u de optie Nieuw in het menu Bestand of de toetsencombinatie Ctrl + N. Voer de lineaire afmetingen van het document in het geopende venster in, selecteer de resolutie in de vervolgkeuzelijst Resolutie en een kleurmodus in de lijst Kleurmodus. Een document met een transparante achtergrond kan worden gemaakt in alle kleurmodi die beschikbaar zijn in Photoshop, behalve Bitmap.

Stap 2

Nadat u op de OK-knop in het parametervenster van het gemaakte document hebt gedrukt, zult u merken dat de achtergrondlaag is geverfd met wit-grijze cellen. Op deze manier geeft Photoshop de transparantie van de laag weer. Om een nieuwe transparante laag in een bestaand document te maken, gebruikt u de optie Laag in de groep Nieuw van het menu Laag. In het instellingenvenster van de gemaakte laag kunt u onmiddellijk de naam invoeren en de overvloeimodus opgeven. Al deze instellingen kunnen echter later worden bewerkt via het lagenpalet.

Stap 3

Als u gewend bent om sneltoetsen te gebruiken, kunt u een nieuwe transparante laag maken door op de combinatie Shift + Ctrl + N te drukken. Daarna verschijnt een venster met dezelfde instellingen voor de gemaakte laag.

Stap 4

Er is nog een andere manier om een transparante laag te maken. Klik hiervoor op de knop Een nieuwe laag maken. Dit is de tweede knop van rechts onder het lagenpalet. Er verschijnt een nieuwe transparante laag boven de actieve laag zonder extra dialoogvensters.

Stap 5

Als u aan het einde van het werk een bestand met één laag op een transparante achtergrond wilt krijgen, maakt u de lagen vlak met de opdracht Zichtbaar samenvoegen in het menu Laag en slaat u het bestand op in psd-, tiff-, png- of gif-indeling door de instellingen te openen venster voor het opgeslagen bestand met de opdracht Opslaan als in het menu Bestand. U kunt de opdracht Opslaan gebruiken als u het nieuw gemaakte document opslaat. Als je bij de uitvoer een bestand met meerdere lagen nodig hebt voor verder werk, sla het dan op in psd of tiff zonder de lagen af te vlakken.

Aanbevolen: