Een Tabel Invoegen In Photoshop

Inhoudsopgave:

Een Tabel Invoegen In Photoshop
Een Tabel Invoegen In Photoshop

Video: Een Tabel Invoegen In Photoshop

Video: Een Tabel Invoegen In Photoshop
Video: How to create and resize tables in adobe photoshop - Easy way 2024, April
Anonim

De grafische editor Adobe Photoshop is ontworpen om met afbeeldingen te werken, maar ontwerpers die het gebruiken, hebben vaak ook te maken met tekstelementen. Soms moet een afbeelding bijvoorbeeld een tabel met wat gegevens bevatten. Het maken en invullen van dit element in de grafische editor zelf is een nogal arbeidsintensief proces. Het is veel productiever om Photoshop te gebruiken in combinatie met de spreadsheet-editor Microsoft Office Excel.

Een tabel invoegen in Photoshop
Een tabel invoegen in Photoshop

Noodzakelijk

Grafische editor Adobe Photoshop, spreadsheet-editor Microsoft Office Excel

instructies:

Stap 1

Maak een spreadsheet in Excel die u wilt plaatsen op de afbeelding die u aan het bewerken bent in Photoshop. Om dit te doen, start u de applicatie en vult u de gegevens in met het vereiste aantal cellen in het blad dat automatisch door het programma wordt gemaakt. In de eerste fase hoeft u zich geen zorgen te maken over het uiterlijk, maar alleen over de vulling. Vergeet de mogelijkheid om cellen in Excel te combineren niet - hiermee kunt u complexe structuren in kolommen en rijen maken.

Stap 2

Gebruik de sorteer- en voorwaardelijke opmaakmogelijkheden van de spreadsheeteditor om gegevensrijen in de juiste volgorde te rangschikken. Bovendien kan voorwaardelijke opmaak worden toegepast op grafisch ontwerp - met deze tool kunt u de achtergrond, het lettertype en de rand van cellen wijzigen in overeenstemming met de gegevens die ze bevatten. U kunt de cellen bijvoorbeeld in oplopende volgorde van waarden kleuren door van rood naar groen over te gaan, de minimum- en maximumwaarden te markeren, enz. De knop met de vervolgkeuzelijst met de voorwaardelijke opmaakinstellingen is in de "Stijlen"-groep met opdrachten op het tabblad "Hoofd" van de spreadsheeteditor geplaatst.

Stap 3

Als u klaar bent met het vullen van de tafel, selecteert u de kleur van het frame, de achtergrond, de tekst en andere ontwerpelementen. Selecteer een van de beschikbare ontwerpopties - hun lijst wordt uitgebreid door op de knop "Celstijlen" in de groep "Stijlen" op het tabblad "Start" te klikken. Als alle daar geplaatste opties niet bij u passen, selecteert u de hele tabel, klikt u met de rechtermuisknop op de selectie en selecteert u "Cellen opmaken" in het contextmenu. In het geopende venster, op de tabbladen "Lettertype", "Rand" en "Opvulling", zijn er ontwerptools waarmee u de tafel de gewenste uitstraling moet geven.

Stap 4

Plaats de gemaakte tabel op het klembord. Plaats hiervoor de cursor in de cel rechtsonder (Ctrl + End), selecteer alle gevulde cellen (Ctrl + Shift + Home) en kopieer ze (Ctrl + C).

Stap 5

Schakel over naar de grafische editor en selecteer uit de lijst met lagen degene waarboven u de tabel wilt plaatsen. Plak vervolgens de inhoud van het klembord - druk op de sneltoets Ctrl + V. Photoshop voegt de gekopieerde tabel toe aan het midden van de afbeelding, waardoor er een aparte laag voor wordt gemaakt. Daarna kunt u beginnen met het positioneren en verwerken van de ingevoegde tabel.

Aanbevolen: