Hoe Audiotapes Op Schijven Te Branden

Inhoudsopgave:

Hoe Audiotapes Op Schijven Te Branden
Hoe Audiotapes Op Schijven Te Branden

Video: Hoe Audiotapes Op Schijven Te Branden

Video: Hoe Audiotapes Op Schijven Te Branden
Video: Na het leren van dit geheim, zul je nooit meer een uitgebrande gloeilamp weggooien!!! 2024, April
Anonim

Natuurlijk heeft ieder van ons nog steeds zijn favoriete audiocassettes met opnames van concerten en albums. En er zijn unieke opnames, bijvoorbeeld van amateurconcerten, die je graag zou willen digitaliseren. Je kunt dit ook thuis doen.

Hoe audiotapes op schijven te branden
Hoe audiotapes op schijven te branden

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - aangesloten geluidskaart;
  • - uitgang van het muziekcentrum;
  • - speciale audio-adapter;
  • - een programma voor het branden van schijven.

instructies:

Stap 1

Bepaal de adapters die nodig zijn voor het opnemen van audiobanden op schijf, kijk naar de achterwand van uw muziekcentrum. Vind daar de nesten, in de buurt is er een inscriptie "Line In". In audioapparatuur wordt meestal het RCA-type gebruikt; gebruik hiervoor een speciale stereo-adapter, die aan de ene kant begint met een paar RCA-connectoren om verbinding te maken met het muziekcentrum, en aan de andere kant is er een mini-jack-connector voor aansluiting op een computer. De externe geluidskaart gebruikt verschillende soorten aansluitingen, dus schaf er een speciale audio-adapter voor aan.

Stap 2

Ga naar de site https://www.auditionrich.com/articles/adobe-audition-v1-5-i-v3-0-bratjya…, download en installeer op uw computer een speciaal programma voor het opnemen van cassettes op schijf, Adobe Audition. Installeer de mini-jack in de geluidskaart. Schakel Adobe Audition in de editormodus in, ga naar het menu Bestand en kies Nieuw. Druk op het commando Opties, vink het vakje naast de optie "Line-in volume" aan om het signaal van de line-in van de geluidskaart op te nemen. Klik met de rechtermuisknop op het opname-indicatorveld, selecteer de regel Monitor Record Level. Speel de band af. Spoel de cassette terug naar het begin, druk op de toetsencombinatie Ctrl + Spatie om de audiocassette te digitaliseren

Stap 3

Wacht tot de band klaar is met afspelen. Druk op "Space" in het programma, stop met opnemen. Sla het record op met de opdracht "Bestand" - "Opslaan als", selecteer een locatie op de schijf en klik op "OK". Ga naar het begin van de opname, zoek een "rustige plek" in de opname, selecteer het gebied, druk op alt="Afbeelding" + N. Ga naar Effecten → Ruisonderdrukking → Ruisonderdrukking om ruis te verwijderen. Klik op Gehele selecteren, stel een waarde in tussen 70 en 95 en klik op OK. Verwijder ruis uit het signaal. Ga naar het begin van het bestand, selecteer alle rustige plekken in het signaal, druk op de Del-toets, doe hetzelfde in het midden van het bestand, waar de cassette naar de andere kant is verplaatst, en aan het einde van de opname. Sla het bestand in elke gewenste indeling, zoals mp3, op uw harde schijf op.

Stap 4

Voer een willekeurig programma voor het branden van schijven uit, plaats de schijf in het station. Start een nieuw project, klik op de knop Bestanden toevoegen. Selecteer de gedigitaliseerde opname en klik op de knop Branden. Wacht tot het branden van de schijf is voltooid.

Aanbevolen: