Hoe De Cd-rom In Een Laptop Te Veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe De Cd-rom In Een Laptop Te Veranderen
Hoe De Cd-rom In Een Laptop Te Veranderen

Video: Hoe De Cd-rom In Een Laptop Te Veranderen

Video: Hoe De Cd-rom In Een Laptop Te Veranderen
Video: How to replace optical drive (CD-ROM) on the laptop Lenovo G505 2024, April
Anonim

Extern is een laptop een enkel apparaat dat alle componenten van een moderne computer bevat. Het lijkt erop dat het erg moeilijk is om het te ontleden, maar dat is het niet. De fabrikanten hebben gezorgd voor de gebruiksvriendelijkheid en de belangrijkste vervangbare onderdelen van de laptop, zoals harde schijf, schijf en geheugen, bevinden zich op toegankelijke plaatsen.

Hoe de cd-rom in een laptop te veranderen
Hoe de cd-rom in een laptop te veranderen

Noodzakelijk

schroevendraaier

instructies:

Stap 1

Zet de laptop uit, sluit het deksel met het scherm en draai het om met het deksel naar beneden. Inspecteer het onderpaneel van de laptop goed: de fabrikant plaatst tips in de vorm van iconen of speciale stickers die aangeven welke bouten kunnen worden verwijderd en waarom. Het is ook vermeldenswaard dat een speciale instructie bij een laptop kan worden geleverd, waarin de belangrijkste oplossingen voor de problemen worden beschreven.

Stap 2

Vind de locatie van de schijf - dit is eenvoudig te doen via het schijfpaneel aan de zijkant van de laptop. Zoek de schroeven waarmee de schijf aan de laptopbehuizing is bevestigd. Neem een heel kleine kruiskopschroevendraaier en verwijder voorzichtig de schroeven. Als de schroevendraaier niet past, neem dan een andere, want je moet alles voorzichtig losschroeven om de binnenkant niet te beschadigen.

Stap 3

Breek de schroeven niet uit als ze niet meegeven. Hoogstwaarschijnlijk moesten ze in een bepaalde volgorde worden gedraaid. Sommige schroeven zijn niet volledig verwijderd. Plaats de schroeven op de tafel zodat ze niet kunnen worden afgeborsteld en verloren gaan. Verwijder de schijf door voorzichtig aan de voorkant van het apparaat te trekken. Installeer de nieuwe schijf en draai de schroeven op hun plaats vast. Houd er rekening mee dat alleen een schijf van hetzelfde model ideaal is. Vergelijkbare schijven met dezelfde connector passen misschien gewoon niet in de behuizing of steken uit aan de voorkant.

Stap 4

Vergeet niet dat als u zelf de laptoptas opent, uw garantietermijn kan vervallen. Voordat u actie onderneemt, is het beter om het servicecentrum te bellen en dit probleem op te lossen. Als je een garantie hebt, en deze is nog steeds geldig, breng je laptop dan onmiddellijk naar een servicecentrum, waar ze alle stappen zullen uitvoeren om het apparaat te repareren. Bereid daarvoor ook alle documenten voor de garantie voor.

Aanbevolen: