Hoe Een Hele Website In Linux Te Laden

Inhoudsopgave:

Hoe Een Hele Website In Linux Te Laden
Hoe Een Hele Website In Linux Te Laden

Video: Hoe Een Hele Website In Linux Te Laden

Video: Hoe Een Hele Website In Linux Te Laden
Video: how to open website in linux terminal 2024, Mei
Anonim

Besturingssystemen met de Linux-kernel hebben uitstekende faciliteiten om met alles te werken. Uitgebreid werken met internetwebsites is geen uitzondering. Soms moet u bepaalde websites bezoeken zonder internetverbinding, bijvoorbeeld op reis of in de datsja. Voor een dergelijke autonome operatie is het noodzakelijk om ze volledig naar een computer te downloaden (bijvoorbeeld een harde schijf en een flashstation). Het consolehulpprogramma Wget zal ons helpen om met deze taak om te gaan.

Wget Hulp
Wget Hulp

Noodzakelijk

  • - Distributiekit voor Linux-besturingssysteem;
  • - het internet;
  • - het Wget-programma.

instructies:

Stap 1

Start een terminal. Het is handiger om opdrachten uit te voeren en de resultaten van hun werk in een terminalemulator te bekijken. De Ubuntu-distributie gebruikt bijvoorbeeld Terminal als standaard. Start het op. Verder worden alle commando's erin uitgevoerd.

Stap 2

Installeer Wget. Op sommige Linux-distributies is Wget standaard niet geïnstalleerd. Om het bijvoorbeeld in Ubuntu te installeren, moet u de opdracht sudo apt-get install wget uitvoeren. Controleer de documentatie van uw distributie op installatieproblemen.

Stap 3

Ga naar de gewenste directory. Het is handiger om direct naar de locatie te gaan waar de websitebestanden worden geüpload. Door bijvoorbeeld de opdracht cd ~ / downloads / uit te voeren, wordt de huidige map de downloads in de thuismap van de huidige gebruiker.

Stap 4

Definieer opties en start. Wget heeft veel verschillende opstartopties. Bijvoorbeeld, wget -r -l 0 -p -k -d example.com https://example.com/ maakt een map aan met de naam example.com, laadt alle bestanden voor deze website erin en converteert ze indien nodig. De bewerking kan lang duren, afhankelijk van de grootte van de website, de snelheid van uw internetverbinding en andere factoren. Na voltooiing is de inhoud van de website volledig beschikbaar voor lokale weergave.

Aanbevolen: