Iso Uitvoeren Zonder Schijf?

Inhoudsopgave:

Iso Uitvoeren Zonder Schijf?
Iso Uitvoeren Zonder Schijf?

Video: Iso Uitvoeren Zonder Schijf?

Video: Iso Uitvoeren Zonder Schijf?
Video: How to Extract ISO (.iso) File and Use them Without a DISC, CD or USB 2024, April
Anonim

Een schijfkopie is een speciaal type archief dat niet alleen bestanden bevat, maar ook exacte informatie over hun locatie op de schijf. Om cd- en dvd-afbeeldingen op te slaan, worden meestal bestanden met de ISO-extensie gebruikt, omdat het bestandssysteem daarin ook overeenkomt met het ISO 9660-systeem dat wordt gebruikt op optische media. Om een afbeelding uit een ISO-bestand te gebruiken, is het niet nodig om informatie naar een schijf - u kunt het programma gebruiken - een emulator die het besturingssysteem laat denken dat deze afbeelding een echte optische schijf is.

Iso uitvoeren zonder schijf?
Iso uitvoeren zonder schijf?

Noodzakelijk

Daemon Tools Lite

instructies:

Stap 1

Selecteer een van de programma's die cd-/dvd-stations simuleren. Je kunt er veel op internet vinden. Het kan bijvoorbeeld Alcohol 120%, Ultra ISO, PowerISO en andere zijn. Hieronder vindt u de volgorde van acties bij gebruik van het Daemon Tools-programma in de Lite-versie - het is gratis, heeft een Russische interface en functies die meer dan genoeg zijn om schijfkopieën uit te voeren.

Stap 2

Download, installeer en voer het programma uit en klik vervolgens met de rechtermuisknop op het pictogram in het systeemvak van de taakbalk (in het "vak"). Dit opent een contextmenu waarin u de opties voor het aankoppelen van de schijfkopie moet selecteren.

Stap 3

Ga naar het gedeelte "Virtuele cd / dvd-rom" in het contextmenu en open het enige item ("Het aantal stations instellen"). Selecteer de regel "1 drive" uit de lijst - emulatie van één optische schijf is voldoende om met één ISO-bestand te werken. Indien nodig kan deze versie tot vier schijven tegelijk simuleren en de werking van vier schijfkopieën ondersteunen.

Stap 4

Klik nogmaals op het Daemon Tools-vakpictogram met de rechterknop nadat het paneel met de inscriptie "Updating virtual images" van het scherm verdwijnt. Open in het contextmenu opnieuw het gedeelte "Virtuele cd / dvd-rom" en beweeg over de regel die daar verschijnt, die begint met de woorden "Drive 0". Klik in de vervolgkeuzelijst met bewerkingen op "Afbeelding koppelen" en het programma opent een dialoogvenster voor het zoeken en openen van een bestand.

Stap 5

Zoek het gewenste ISO-bestand en klik op de knop "Openen". Het programma zal de schijfkopie die het bevat in zijn virtuele lezer plaatsen en na een paar seconden zal het door het besturingssysteem op dezelfde manier worden gebruikt als een gewone schijf. Naast het feit dat het besturingssysteem het autorun-programma op deze schijf zal vinden en activeren, zal het beschikbaar zijn in Windows Verkenner als een van de externe media.

Aanbevolen: