Een Systeemdiskette Maken

Inhoudsopgave:

Een Systeemdiskette Maken
Een Systeemdiskette Maken

Video: Een Systeemdiskette Maken

Video: Een Systeemdiskette Maken
Video: Teleac PDI1 MG1 Les 3 2024, Mei
Anonim

Een systeem- of opstartdiskette wordt tegenwoordig zeer zelden gebruikt, aangezien er geen manier is om een systeem op dit medium te plaatsen dat vergelijkbaar is met een modern besturingssysteem. Gewoonlijk wordt zo'n diskette opgevat als een minimale set bestanden die het gebruik van DOS-commando's mogelijk maakt om enkele basishandelingen uit te voeren zonder de mogelijkheid om een volwaardig besturingssysteem te gebruiken. Windows heeft echter standaardhulpmiddelen voor het maken van een opstartbare diskette.

Een systeemdiskette maken
Een systeemdiskette maken

instructies:

Stap 1

Zorg ervoor dat uw computer een diskettestation heeft - vaak hebben moderne personal computers, laat staan draagbare computers, geen diskettestation. Als er een diskettestation is, plaats dan een diskette met onbeveiligde schrijfbeveiliging erin - het venster in de benedenhoek van de behuizing moet gesloten zijn.

Stap 2

Start Windows Verkenner door te dubbelklikken op de snelkoppeling "Deze computer" op het bureaublad of door op de sneltoetsen WIN + E (Russische letter U) te drukken. Zoek en klik met de rechtermuisknop op het diskettestationpictogram in Verkenner en selecteer "Formatteren" in het vervolgkeuzemenu. Op deze manier opent u een apart venster met een aantal instellingen voor het formatteren van een floppydisk.

Stap 3

Zoek aan de onderkant van het venster met opmaakinstellingen het opschrift "Maak een opstartbare MS-DOS-schijf" en vink het vakje ernaast aan. Alle andere instellingen in dit venster zijn niet gerelateerd aan het formatteren van diskettes, ze zijn bedoeld voor dezelfde bewerking met harde schijven, dus er hoeft niets anders te worden gewijzigd in de standaardinstellingen.

Stap 4

Klik op de knop "Start" en het hulpprogramma begint met het formatteren van de diskette, gevolgd door het schrijven van de belangrijkste DOS-bestanden (Disk Operating System) ernaar.

Stap 5

Gebruik de Enhanced Bootable Disk Software Sets als alternatief voor de standaardset componenten die naar een diskette worden geschreven met behulp van de hierboven beschreven methode. Ze zijn te vinden op internet. Meestal bevatten deze opstartschijfopties extra programma's voor het testen van computerapparaten, bestandsbeheerders, stuurprogramma's, enz. Om ruimte te besparen, worden sommige ongebruikte componenten die door het standaard Windows-hulpprogramma zijn geschreven, eruit verwijderd.

Aanbevolen: