Malware Verwijderen

Inhoudsopgave:

Malware Verwijderen
Malware Verwijderen

Video: Malware Verwijderen

Video: Malware Verwijderen
Video: How to Remove Any Malware from Windows 10? 2024, April
Anonim

De computer heeft zijn plaats in elk huis en kantoor stevig ingenomen. Er is praktisch geen werk- en productiegebied waarin geen computertechnologieën worden gebruikt. En samen met de wijdverbreide verspreiding, ontvingen computers hun "ziektes" - kwaadaardige software, waar de computer vaak niet tegen kan vechten. Daarom zult u de malware die uw computer heeft geïnfecteerd zelf moeten verwijderen.

Malware verwijderen
Malware verwijderen

Noodzakelijk

gratis hulpprogramma's voor het opschonen van virussen: Dr. WEB CureIT !, AVZ, Kaspersky Virus Removal Tool 2010

instructies:

Stap 1

Als het besturingssysteem na infectie nog steeds functioneel is en u er de controle over behoudt, download en voer dan eerst een van de gratis antivirusprogramma's voor het opschonen uit. Deze omvatten: Dr. WEB CureIT!, AVZ, Kaspersky Virus Removal Tool 2010 en dergelijke. Je kunt ze ook afwisselend gebruiken voor betrouwbaarheid (maar niet tegelijkertijd!).

Stap 2

Nadat u uw computer hebt schoongemaakt met antivirusprogramma's, sluit u deze en installeert u het volledige antiviruspakket als dit nog niet is geïnstalleerd. Als het antivirusprogramma al is geïnstalleerd, maar niet start of niet correct werkt, installeer het dan opnieuw en voer een volledige scan van uw computer uit.

Stap 3

Als het besturingssysteem is vergrendeld of niet start, kunt u, voordat u de prestaties herstelt, de malware verwijderen met antivirusprogramma's die zijn opgenomen in de LiveCD - DrWEB LiveCD of Kaspersky Rescue Disk.

Stap 4

Er is ook zo'n vrij algemeen type malware als een banner die de controle over het bureaublad van uw computer blokkeert en dreigt alle inhoud van uw pc te verwijderen. U kunt het verwijderen met behulp van de Winternals-toolbox.

Stap 5

Download de Winternals-image en brand deze op schijf. Start op vanaf de resulterende schijf. Nadat u het bureaublad heeft geladen, voert u het hulpprogramma "Kies Windows root" uit het ERD Commander-pakket uit. Geef de map C: / WINDOWS op in het geopende venster.

Stap 6

Start daarna ERD RegEditor vanuit dezelfde map. Ga naar het volgende pad - HKEY_Local Mashine> Software> Microsoft> Windows NT> Huidige versie> Winlogon. Zoek de Shell-sleutel in deze map. Open het pad dat het aangeeft en verwijder het schadelijke bestand (meestal lijkt het op C:…../xxx_video.avi.exe) en verwijder het.

Stap 7

Wijzig daarna de Shell-sleutel met de waarde "explorer.exe". Start je computer opnieuw op.

Aanbevolen: